• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joos: "Dendoncker is toch al drie keer beter dan Carrick bij Manchester United"

  "Dendoncker heeft me meer verbaasd dan Tielemans."

  In de laatste Extra Time van het voetbalseizoen schoven Wesley Sonck, Franky Van der Elst en Marc Degryse aan aan tafel. Ze stonden stil bij het seizoen van onder anderen Dries Mertens, Hans Vanaken en Leander Dendoncker. En er was uiteraard ook tijd voor de nodige hilariteit.

  Extra Time over Mertens, Vanaken, Kums en Dendoncker

  "Komst van Kums is lakmoesproef voor Weiler"

  Weiler werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Is hij een terechte winnaar? "Als je kampioen bent, is het moeilijk om voor een andere coach te stemmen. Maar ik had Dury wel bij de genomineerden verwacht", vertelde Degryse.

  Er zullen heel wat spelers vertrekken bij de landskampioen, maar misschien komt Sven Kums wel om dat verlies op te vangen. "Dat is de lakmoesproef voor Weiler", zei Joos. "Als je met hem geen goed voetbal brengt, dan ligt het aan de coach."

  Joos is trouwens bijna zeker dat de transfer er komt. "Hij wil niet naar Watford. Hij heeft gemerkt wat het is om bij een ploeg te spelen die niet wil voetballen."

  Video player inladen ...

  "Ik denk niet dat Dendoncker bij Anderlecht wil blijven"

  "Dendoncker had ook Profvoetballer van het Jaar kunnen worden", zei Marc Degryse. "Die heeft ook enorme progressie gemaakt. Hij heeft een ander profiel dan Tielemans. Hij maalt kilometers, werkt voor de ploeg. Hij heeft alle minuten gespeeld."

  "Dendoncker heeft mij nog meer verbaasd dan Tielemans", pikte Joos in. "Hij is toch al drie keer beter dan Carrick bij Manchester United? Waarom zouden die hem niet willen?"

  Blijft hij bij Anderlecht? "Als hij de kans krijgt, wil hij gaan. Ik denk niet dat hij wil blijven. Als er ploegen aan je trekken... 22 is ook niet meer piepjong."

  Video player inladen ...

  "Mertens speelt een fantastisch seizoen"

  Franky Van der Elst koos als moment de match van Dries Mertens tegen Fiorentina. "Ik zeg niet dat Dries Mertens de beste Belg is in het buitenland, maar hij speelt gewoon fantastisch. Op een plaats waar we van dachten: "dat is niet voor hem"."

  "De selectie van bondscoach Martinez komt eraan. Hij zal er bij zijn, maar gaat hij spelen? En waar? Ik denk dat Lukaku tegen Estland in de spits zal staan en Mertens samen met Hazard erachter."

  De analisten hadden wel vragen bij de wissel van de Belg, die nog meestrijdt voor de titel van topschutter.

  Video player inladen ...

  Is Vanaken nu een 6, een 8, of een 10?

  Hans Vanaken maakte de voorbije matchen indruk, maar de tafel raakte het niet eens over de beste positie voor de middenvelder van Club Brugge.

  Wesley Sonck vindt Vanaken een zes. "Ik vind hem echt een nummer 8 of 6. Hij kan een ploeg laten draaien", zei Joos.

  Van der Elst is het daar niet mee eens. "Ik vind dat het een 10 is. Iemand die zo'n goeie laatste bal heeft, moet zo dicht mogelijk bij de goal spelen. Er is niemand in België die zo goed iemand kan bedienen in de diepte."

  Video player inladen ...

  Grappen en grollen met Franky Van der Elst:

  "Of ik ooit Profvoetballer van het Jaar geweest ben? Had gemoeten"

  In de laatste aflevering van het seizoen mochten Wesley Sonck en Francky Van der Elst samen de vraagjes beantwoorden. Is Francky Van der Elst ooit Profvoetballer van het Jaar geweest?

  "Dat had gemoeten, maar is niet gebeurd", lachte Van der Elst. "Wesley Sonck wel? Proficiat."

  "Ik was niet vriendelijk genoeg tegen mijn collega's", zei Van der Elst. "Ik kon dan weer niet zo goed voetballen, maar lag wel goed bij de collega's", grapte Degryse.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Van der Elst en Degryse worden rood bij horen van "Go West"

  Carlo Ancelotti zong een (vals) liedje tijdens het titelfeest van Bayern. Dat was de ideale aanleiding voor Frank Raes om "Go West" nog eens op te diepen in de versie van Francky Van der Elst en Marc Degryse.

  "Dat was een slecht idee", gaven ze toe. Maar het was wel een hilarische uitsmijter.

  Video player inladen ...

  De laatste Keek op de Week van Filip Joos:

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige laatste aflevering van het seizoen:

  Video player inladen ...