• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het is eens iets anders: Belgische wintersporters zweten in Portugese zon

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De 26 Belgische atleten die in aanmerking komen voor de Spelen in Pyeongchang zijn op stage in Portugal. Daar ligt geen sneeuw en dus ligt de focus op teambuilding en conditie- en krachttraining. Het is de eerste keer dat het BOIC zo'n stage voor de wintersporters organiseert.

  Het BOIC mikt in 2018 in Zuid-Korea op de grootste Belgische delegatie tot nu toe op de Winterspelen. België mikt op zo'n 20 deelnemers, maar het is nog tot januari 2018 wachten op de officiële selectielijst.

  "Zeker gezien de mogelijk grote delegatie is deze stage ideaal om elkaar te leren kennen", vertelt delegatieleider Gert Van Looy. "Het weer is schitterend. De atleten hebben het prima naar hun zin."

  Onder meer de bobsleevrouwen, Bart Swings, Kim Meylemans en Jorik Hendrickx trainen in de Portugese zon.

  Exotische trainingsfoto's uit Rio Maior:

  Trainingsvideo's in de zomerzon: