• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dick Advocaat mist duel met Oranje tegen Ivoorkust van Wilmots

  Dick Advocaat begint op 6 juni aan zijn derde termijn als bondscoach.

  Dick Advocaat begint pas op 6 juni aan zijn derde periode als bondscoach van het Nederlandse elftal. De 69-jarige trainer slaat het trainingskamp in Portugal en de oefeninterlands tegen Marokko (31 mei) en het Ivoorkust van Marc Wilmots (4 juni) over door zijn laatste matchen bij Fenerbahçe.

  Dick Advocaat heeft tot en met 4 juni nog twee wedstrijden bij Fenerbahçe: op 27 mei tegen Trabzonspor en op 4 juni tegen Adanaspor. De oudste bondscoach allertijden van Oranje kreeg van de voorzitter van de Turkse club geen toestemming om al eerder naar Nederland te gaan.

  Na de laatste competitiewedstrijd tegen Adanaspor sluit hij samen met zijn assistent Ruud Gullit aan bij het Nederlands elftal. Zij geven op 6 juni bij hun entree een persconferentie in Noordwijk. De 69-jarige Hagenaar zit op de bank als Oranje het drie dagen later in Rotterdam voor de WK-kwalificatie opneemt tegen Luxemburg.

  Fred Grim en Frans Hoek hebben de komende twee wedstrijden nog de leiding bij Oranje door de afwezigheid van Advocaat.