• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Degryse: "Normaal dat de batterijen van Preud'homme even leeg zijn"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Club Brugge moet op zoek naar een opvolger voor Michel Preud'homme. Geen makkelijke opdracht, denkt Marc Degryse. "Preud'homme laat geen stort achter, maar de nieuwe trainer zal de groep moeten opfrissen." En wat gaat Preud'homme nu doen? "Ik weet niet of hij een jaar niets zal kunnen doen."

  "Ik weet niet of hij een jaar niets zal kunnen doen"

  Gisteren kondigde Club Brugge officieel het vertrek van Michel Preud'homme aan, maar een verrassing was dat absoluut niet meer. "Hij had weliswaar nog een contract voor twee jaar, maar dat zal onderling wel geregeld worden", vertelt Degryse. "Na vier jaar was het genoeg geweest voor hem bij Club."

  "Ik kan begrijpen dat hij nu rust nodig heeft. Zeker als je weet hoe hij werkt. Het voetbal laat hem niet los. Dat was niet alleen de voorbije vier jaar zo, maar al heel zijn carrière. Dat de batterijen dan eens leeg zijn, is normaal."

  "Naar wat hij nu zal doen, is het voorlopig gissen. Of hij echt een jaar niets zal doen, weet ik niet. Ik weet niet of hij dat wel kan. Welke mogelijkheden heeft hij in het buitenland? Dat zal ook meespelen. Het zou kunnen dat hij op zijn tanden bijt en een jaar ergens in een schaduwrol actief is. Weg van de schijnwerpers."

  "Bondscoach? Dat is een piste voor de toekomst. Zolang Martinez er is, tot het WK van 2018, is daar geen ruimte. Misschien komt hij daarna."

  "Club gelooft weer dat het prijzen kan winnen"

  Nu zoekt Club Brugge en opvolger. "Dat is niet makkelijk. Als een succestrainer ergens stopt, dan moet zijn opvolger toch weer op een andere manier te werk gaan. Hij moet een nieuwe groep vormen, de kern een beetje opfrissen. Dat is wel nodig bij Club."

  "Maar Preud'homme laat geen stort achter. Je kan er mee aan de slag. Het is wel een zware erfenis. Preud'homme heeft de voorbije vier jaar weer succes gebracht bij Club met bekerwinst, de titel, een kwartfinale in Europa."

  "Maar los van de resultaten is het vooral de mentaliteit die hij gebracht heeft. Club gelooft weer dat het kan meedoen voor de prijzen. Dat ontbrak in de tien jaar voor Preud'homme. Het is aan zijn opvolger om die lijn door te trekken."