• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Curry loodst Golden State naar 3e opeenvolgende NBA-finale

  Golden State is de beste ploeg van het westen.

  De Golden State Warriors hebben zich voor het derde jaar op een rij geplaatst voor de finale in de NBA. De San Antonio Spurs gingen in de finale van de Western Conference een vierde keer voor de bijl. Voor Golden State is het de 12e overwinning naeen in deze play-offs.

  Door de blessures van Kawhi Leonard, Tony Parker en David Lee waren de Spurs bij aanvang van het duel in deze best-of-7-reeks al min of meer een vogel voor de kat.

  In de vierde partij kwam San Antonio welgeteld één keer op voorsprong: in het begin van de wedstrijd scoorde gouwe ouwe Manu Ginobili in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Spurs. De 39-jarige Argentijn doet na 15 NBA-seizoenen nogal mysterieus over zijn toekomst.

  Wat er ook van zij: Stephen Curry was de échte hoofdrolspeler in de match met 36 punten. Kevin Durant ontpopte zich als een uitstekende luitenant met 29 punten en 12 rebounds. Uiteindelijk werd het 129-115.

  Dat betekent dat Golden State op een onoverbrugbare 4-0-voorsprong gekomen is en voor de derde keer op rij de grote finale mag spelen. Eerder hadden Curry en co in de play-offs al Portland (eerste ronde) en Utah (tweede ronde) een 4-0 aangesmeerd.

  Tweets:

  Dezelfde finale als de vorige 2 jaar?

  In de finale komen de Warriors mogelijk uit tegen titelverdediger Cleveland, dat in de Eastern Division met 2-1 leidt tegen de Boston Celtics. Als Cleveland doorstoot, krijgen we een herhaling van de finales van 2015 en 2016. De finale begint op 1 juni in Oakland, Californië. Dat betekent dat Golden State 9 dagen de tijd heeft om zich voor te bereiden en zijn tegenstander sowieso enkele dagen minder.