• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charleroi-coach Angillis: "De mensen zijn blijkbaar niet overtuigd"

  Angillis doceert.

  Het in de competitie lang zwalpende Charleroi staat na winst tegen Aalstar in ronde 2 van de play-offs. Pascal Angillis laat de motor draaien en kijkt uit naar de duels met Oostende. Tegelijkertijd zou de Vlaamse trainer graag iets weten over zijn toekomst.

  Charleroi heeft een grillig seizoen achter de rug. Na een moeizame start begon het dit jaar langzaam aan wat beter te lopen. In maart werd Pascal Angillis aangesteld als headcoach, het begin van de kentering.

  "De laatste 6, 7 wedstrijden voor de play-offs is het beginnen te draaien. Het probleem was dat Bergen toen aan een ongelofelijke reeks bezig was en we niet van die 8e plaats weggeraakten", zegt Angillis aan Sporza.

  "Maar we zijn blijven doorwerken en hebben 5 van onze laatste 7 wedstrijden in de reguliere competitie gewonnen. Daar breien we nu een 2 op 3 aan in de eerste ronde van de play-offs."

  "Spelers hebben het plezier teruggevonden"

  "De sfeer was ver te zoeken toen ik overnam, maar door hard te werken hebben we het plezier en de motivatie teruggevonden om er iets van te maken. Dat kun je aflezen op de gezichten van de spelers."

  Aalstar ging in de eerste ronde voor de bijl, in de volgende ronde wacht Oostende. Dat wordt andere koek, beseft Angillis. "Zeker, maar toch... In onze laatste wedstrijd op Oostende bedroeg de score op 1 minuut 40 van het einde 71-68. Het was een gelijkopgaande wedstrijd."

  "We moeten het nu wel zonder twee belangrijke spelers stellen. Dat zou ons wel eens duur te staan kunnen komen tegen een ploeg die op volle sterkte is en veel kan roteren. Ik vermoed dat Oostende ons zal proberen af te matten."

  "Maar als wij de intensiteit en het karakter behouden dat we de laatste weken aan de dag leggen, kunnen we Oostende zeker het vuur aan de schenen leggen. Mij zul je niet horen zeggen dat we niks te verliezen hebben. We gaan niet snel drie wedstrijdjes spelen om ons gezicht te tonen. Neen, we zullen er 100% voor gaan."

  "Ik wil het weer proberen als headcoach"

  Er zit Angillis wel iets dwars, namelijk zijn gebrek aan persoonlijk toekomstperspectief. Volgend seizoen deelt Brian Lynch de lakens uit als hoofdcoach. Dat betekent dat Angillis moet wijken.

  "Ik heb nog een jaar contract in Charleroi. Het bestuur heeft me gezegd dat het me zou uitlenen aan een andere club als headcoach. Dat is niet gelukt of niet gebeurd en ik weet ook niet of ik in Charleroi assistent kan zijn van Lynch. Ik zit dus in het ongewisse."

  "Ik zou het in elk geval ook volgend seizoen graag opnieuw proberen als headcoach. Dat had ik vorig jaar ook al duidelijk aangegeven, maar de mensen die beslissen zijn blijkbaar niet overtuigd. Dan moet ik me daar bij neerleggen."