• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Schandalig dat ze atletiekpiste van mijn wereldrecords willen afvoeren"

  Usain Bolt liep in Berlijn zijn wereldrecord op de 100 en 200 meter.

  Usain Bolt is niet te spreken over het idee om het olympisch stadion in Berlijn, waar de Jamaicaanse sprintvedette zijn wereldrecords op zowel de 100 als de 200 meter liep, tot een zuiver voetbalstadion om te bouwen voor Bundesliga-club Hertha Berlijn.

  Niet alleen in Brussel dreigt een snelle atletiekpiste te verdwijnen. Hertha Berlijn en de lokale overheden suggereerden vorige week dat het stadion misschien zou worden omgebouwd tot een stadion enkel gewijd aan voetbal. Dat zou het alternatief zijn voor een compleet nieuw voetbalstadion voor de Duitse club.

  Verschillende atleten reageerden al kritisch en dat doet nu ook Bolt. "Ik liep er mijn wereldrecords op zowel de 100 als de 200 meter. Het is één van de beste pistes ter wereld en het zou een grote schande zijn om die te zien verdwijnen."

  "Het stadion kan in de toekomst nog tal van grote atletiekwedstrijden ontvangen", zei Bolt aan de organisatie van het EK atletiek 2018.

  Burgemeester van Berlijn Michael Müller gaf ondertussen aan dat een uitschuifbare piste, zoals in het Stade de France in Parijs, misschien ook een optie is.

  In het olympisch stadion in Berlijn ging in 2009 het WK atletiek door en in 2018 vindt er het EK plaats. Ook de bijzonder snel groeiende ISTAF-meeting, bijna altijd in de week van de Memorial Van Damme en dus een serieuze concurrent, vindt er jaarlijks plaats.