• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beste Giro-Belg Ben Hermans moet opgeven door ziekte: "Proberen lukte niet"

  Ben Hermans moet opgeven met maag- en darmproblemen.

  Ben Hermans heeft vandaag moeten opgeven tijdens de zestiende etappe van de Giro. De BMC-renner kampte sinds maandag met maag- en darmklachten. "Ik voelde tijdens de etappe van zondag al dat er iets niet pluis was, maar de eerste echte symptomen kwamen pas in de avond", reageert Hermans op de site van BMC.

  Ben Hermans was bezig aan een hele sterke Giro en stond voor aanvang van de koninginnenrit op een mooie vijftiende plek in het klassement, op 10'51" van roze trui Dumoulin. Hij was daarmee de beste Belg. Die rol heeft Maxime Monfort (Lotto Soudal) nu overgenomen op exact dezelfde plaats op 14'46".

  Maar vandaag kwam er een einde aan de strijd van de BMC-renner in de 100e editie van de Giro. "Ik voelde tijdens de etappe van zondag al dat er iets niet goed was, maar de eerste echte problemen doken pas op tijdens de nacht van zondag op maandag."

  "Ik kampte met maag- en darmproblemen en op de rustdag heb ik niet getraind. Ik wilde zien hoe mijn lichaam zou reageren tijdens de rit. Ik voelde me 's ochtends beter en wilde het proberen. Op de vlakke stroken ging het nog, maar toen het tempo de hoogte in ging richting de Mortirolo begon mijn maag weer tegen te sputteren."

  "Je kan niet herstellen onderweg, dus kon ik maar beter stoppen. Ik hoop dat ik nu snel herstel en dan verleg ik de focus naar mijn volgende wedstrijd: de Dauphiné."

  Ook Campenaerts en De Bie geven er de brui aan

  Victor Campenaerts (Lotto NL) reageerde ook na afloop ontgoocheld op de sociale media. "Ik startte niet in mijn beste conditie aan de Giro en een grote ronde is genadeloos. Nu rusten en herbronnen."

  Ook Sean De Bie moest ermee ophouden wegens rugproblemen, zo meldde zijn team Lotto Soudal. Er zijn nu nog negen Belgen actief in de Giro. Eerder gaf Bart de Clercq al op.