• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bak bezorgt Lotto-Soudal trofee: met z'n 80 kg de Stelvio over, goed voor 100 flesjes bier

  Lars Bak was met zijn 80 kg de zwaarste vandaag.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Giro-organisator had aan de zwaarste renner die de koninginnenrit uitreed 100 flesjes bier beloofd. Die eer viel niet Tom Stamsnijder, maar wel Lars Bak te beurt. De Deen van Lotto-Soudal sleurde vandaag zijn 80 kg naar de 146e plaats op 51'21" van winnaar Vincenzo Nibali.

  Toen de bijzondere trofee - die uitgereikt wordt door een café in de buurt van de Stelvio - begin mei bekend raakte, begonnen zijn Sunweb-ploegmaats, Tom Dumoulin en Laurens ten dam op kop, Tom Stamsnijder te jennen. De Nederlander stond met circa 90 kilogram bekend als de zwaarste van het Giro-peloton.

  Maar dan is hij voor de 100e editie toch zwaar afgevallen. Officieel kwam de Nederlander uit op 77 kg. Daarmee eindigde hij slechts derde on het bierconcours. De Pool Marcin Bialoblocki was met 79 kg maar een kilo lichter dan Bak.

  De Deen poseerde trots met zijn gewichtige prijs van 100 flesjes Kwaremont-bier, "gebrouwen voor kopmannen".