• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Athletic Bilbao-coach Valverde stapt op: ligt de weg open naar Barcelona?

  Ernesto Valverde lijkt de nieuwe trainer van Barcelona te worden.

  Ernesto Valverde zal Athletic Bilbao volgend seizoen niet meer trainen. Dat heeft de nummer zeven uit de Primera Division bekendgemaakt. Volgens Spaanse media wordt de 53-jarige coach bij FC Barcelona de opvolger van Luis Enrique.

  Valverde speelde tussen 1988 en 1990 in het shirt van Barça. Het leeuwendeel van zijn spelerscarrière bracht hij door bij Athletic Bilbao. De Spanjaard coachte Athletic sinds 2013, nadat hij ook al van 2003 tot 2005 aan het roer stond.

  Verder trainde de voormalige spits ook Espanyol (2006-2008), Olympiakos (2008-2009, 2010-2012), Villareal (2009-2010) en Valencia (2012-2013).

  Luis Enrique kondigde begin maart zijn afscheid van FC Barcelona aan. Hij is sinds de zomer van 2014 als hoofdcoach aan de slag in Camp Nou. Hij werd er destijds de opvolger van de ontslagen Argentijn Gerardo Martino en leidde de club naar een indrukwekkende reeks successen.

  Met de Catalanen pakte hij onder meer twee landstitels, twee keer de Copa del Rey, één keer de Champions League en één keer het WK voor clubs.

  Dit seizoen eindigde Barça op de tweede plaats in de Primera Division en was de Champions League al voorbij na de kwartfinales. Zaterdag spelen Messi en co wel nog de bekerfinale tegen Alaves.

  Tweet: