• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Allardyce houdt het (definitief) voor bekeken, Benteke krijgt andere coach

  Sam Allardyce wil genieten van het leven met zijn familie.

  Was het behoud van Crystal Palace het laatste kunststukje van Sam Allardyce? De 62-jarige coach maakte vandaag bekend dat hij weggaat en "geen nieuwe job wil".

  Allardyce kende een bewogen seizoen, dat is het minste wat je kan zeggen. "Big Sam" kwam na het miserabele EK aan het hoofd van Engeland, maar werd al na één match ontslagen. Bij een undercoveroperatie van The Daily Telegraph legde hij aan enkele journalisten uit hoe je de transferregels kunt omzeilen.

  Na enkele maanden in de luwte kwam hij in december Alan Pardew vervangen bij Crystal Palace. Hij loodste de club van Benteke van de 17e naar de veilige 14e plaats met acht zes in 21 duels.

  "De tijd is rijp voor mij: ik heb geen ambitie meer in nog een job"

  Hoewel hij in december voor 2,5 jaar getekend had, maakte Allardyce vandaag in een statement bekend dat het genoeg is geweest. "Het was een voorrecht om hier de voorbije vijf maanden te werken. Crystal Palace gaf me de kans om mijn reputatie weer op te bouwen na wat er met Engeland gebeurde."

  "Maar er komt een tijd waarin je moet nagaan welke richting je met je leven uit wil. En dat was makkelijk. De tijd is rijp voor mij. Ik heb geen ambitie meer om een andere job aan te nemen. Ik wil gewoon genieten van alle dingen waarvan je niet echt kan genieten als je 24/7 bezig bent met het coach van een voetbalclub, laat staan een in de Premier League."

  "Ik ben nu nog relatief jong en gezond om alle dingen te doen die ik nog wil doen, zoals reizen en meer tijd doorbrengen met mijn familie en kleinkinderen. Dat ben ik mijn vrouw en familie verschuldigd."

  "Dit is mijn keuze en heeft niets te maken met transfers of financiën of wat dan ook. Ik denk dat dit de juiste beslissing is voor mij en mijn familie."

  De teams van Allardyce

  Sam Allardyce begon in 1991 zijn trainerscarrière als speler-coach van de Ierse club Limberick. Daarna volgden Preston, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Engeland en Crystal Palace. In zijn acht seizoenen bij Bolton maakte hij zijn naam. In de lagere klassen vierde hij af en toe een promotie, maar op het hoogste niveau kon hij nooit een prijs pakken.