• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronaldo: "Mijn beste seizoenseinde dankzij fenomenaal werk van Zidane"

  Twee handen op een buik.

  Cristiano Ronaldo was de voorbije matchen bepalend bij Real Madrid. Mede dankzij zijn doelpunten kon de Koninklijke Barcelona afhouden en de titel pakken. Maar hij wou niet alle pluimen op zijn hoed steken. "Zidane heeft fenomenaal werk geleverd", zei de Portugees na de match.

  Cristiano Ronaldo scoorde 14 keer in zijn laatste 9 matchen bij Real Madrid. "Ik ben heel gelukkig. Ik ben bezig aan een spectaculair seizoenseinde. Ik help het team door te scoren en door de juiste beslissingen te nemen."

  Op zijn 32e speelde Ronaldo niet meer alle matchen bij Real, maar hij kon daar best mee leven. Hij noemde die rotatie zelfs een van de beste zetten van trainer Zidane. "Het gaat beter dan de voorbije jaren omdat ik me rustiger en slimmer heb kunnen voorbereiden, dankzij de hulp van de trainer."

  "Zidane heeft fenomenaal werk geleverd, vind ik. Het bewijs is er ook. We hebben de titel gewonnen en doen zo beter dan Barcelona, een van de beste teams ter wereld. Nu de Champions League nog."

  Zal de titel Ronaldo helpen om een vijfde Ballon d'Or te winnen? "Daar ben ik niet mee bezig. Al mijn ploegmaats hebben een uitzonderlijk seizoen achter de rug. Dit was misschien wel het beste seizoen uit de geschiedenis van de club. Iedereen heeft zijn steentje kunnen bijdragen. Deze titel is van ons allemaal."

  Dolle vreugde bij Ronaldo en Zidane: