• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quintana gelooft er nog in: "Weten niet hoe Tom zal reageren op opeenvolging bergritten"

  Nairo Quintana is de nummer 2 op 2'41" van leider Tom Dumoulin.

  Nairo Quintana staat tweede in de Giro op 2'41" van leider Tom Dumoulin. De Colombiaanse berggeit gelooft nog in zijn kansen, want vijf van de zes resterende etappes zijn bergritten. Maar dan zal hij veel meer tijd moeten goedmaken, want in de slottrijdrit zondag in Milaan is Dumoulin normaal weer de betere. De Colombiaan bedankt de Nederlanderse "gentleman" trouwens om gisteren op hem te wachten.

  Quintana, de laureaat van de Giro 2014, sprak de pers toe op de derde rustdag: "Het is niet de eerste keer dat ik een achterstand moet goedmaken. Soms draaide dat goed uit, soms niet. Ik zal in alle geval blijven strijden tot het einde."

  "De vijf dagen die nu komen, spelen in mijn voordeel. Tom heeft getoond dat hij heel sterk is. Het is geen verrassing voor mij dat hij de roze trui draagt. Hij wist zich de voorbije dagen perfect te verdedigen en ik zag nog geen teken van zwakte."

  "Maar we weten niet hoe hij zal reageren op die opeenvolging van bergetappes. Ik heb vertrouwen in mijn team. We moeten onze sterkte uitspelen en proberen tijd terug te nemen. Ik geloof nog in de eindzege. Iedereen weet - en vaak zeggen ook anderen dat - dat ik in de derde week meestal sterker voor de dag kom."

  "Onze hoop bestaat erin dat Tom wat minder sterk zal zijn in de slotweek en wij des te sterker..."

  "Misschien 30 of 40 seconden nodig voor tijdrit"

  De bergen zijn de habitat van Quintana, het chronowerk is dat minder. De slotrace is een tijdrit van 29,3 km van Monza naar Milaan. "Ik heb er geen idee van hoe groot mijn voorsprong moet zijn om - als ik al het roze heb - het roze te houden.  Misschien 30 of 40 seconden."

  "Ik wil daar nu nog niet te veel aan denken. We beginnen met wat er eerst komt, de etappe van dinsdag. Als we dan nog geen tijd kunnen terugnemen, kunnen we hem alvast wat vermoeien", kon er een grapje af.

  "Wil gentleman Dumoulin bedanken om op mij te wachten na mijn val"

  Quintana kwam gisteren ten val, maar kwam met de schrik vrij. Hij pakte zelfs nog bonificatieseconden aan de aankomst door naar de tweede plek te sprinten achter Jungels.

  "Ik hoop dat die val van zondag mijn kansen niet ondermijnt, want tot die crash voelde ik me heel goed. Maar goed, de val had erger kunnen zijn. Ik heb enkel wat schaafwonden, het zou geen rol mogen spelen."

  Dumoulin liet het peloton even wachten, toen Quintana viel. "Ik apprecieer dat gebaar. We zouden ook zonder teruggekeerd zijn, maar dat had ongetwijfeld meer krachten gekost. Tom toonde zich een ware gentleman en ik wil hem daar graag nog even voor bedanken."