• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi klopt Bas Dost als Europees topschutter van het jaar

  Lionel Messi scoorde dit seizoen 37 keer.

  Lionel Messi heeft voor de 4e keer de Gouden Schoen gewonnen als topscorer van Europa. De Barça-ster scoorde 37 keer in de Spaanse competitie. De Nederlander Bas Dost (Sporting) was goed voor 34 goals in Portugal.

  Op de Serie A na zijn alle topcompetitie in Europa afgelopen. Dzeko (AS Roma) leidt de topschuttersstand in Italië met 28 goals, 1 meer dan Rode Duivel Dries Mertens. Moeilijk dus, om Messi nog in te halen.

  Messi was ook al Europees topschutter in 2010 (34 goals), 2012 (50 goals) en 2013 (46). Hij komt daarmee op gelijke hoogte van Cristiano Ronaldo. Vorig seizoen ging Luis Suarez met de trofee aan de haal.