• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KV Mechelen houdt grote schoonmaak: "Kern was te groot"

  Laurens Paulussen, Nils Schouterden en Nicolas Verdier moeten vertrekken.

  KV Mechelen dunt zijn kern uit en zo moeten vijf spelers op zoek naar een nieuwe club. "De evaluatie van de technische staf dwingt ons tot harde maatregelen", zegt sportief directeur Rik Vande Velde.

  "We volgen de visie van de technische staf"

  Vijf spelers kregen vorige week te horen dat ze moeten vertrekken bij KV Mechelen. Onder meer Nils Schouterden, Laurens Paulussen en Nicolas Verdier verdwijnen uit de kern.

  "We hadden een evaluatie van het seizoen gevraagd aan de technische staf", zegt sportief directeur Vande Velde. "Ook het bestuur heeft geëvalueerd en besloten om de visie van de technische staf grotendeels te volgen."

  "Vijf spelers is inderdaad veel, maar we hadden ook een te grote kern. We hadden reeds lang beslist om de kern terug te brengen tot 25 spelers. Dat dwingt ons ook tot harde maatregelen."

  "Ferrera zoekt een ander type aanvaller dan Verdier"

  Nicolas Verdier (foto), dit seizoen nog goed voor negen doelpunten, is een van de opvallendste slachtoffers van de grote kuis bij Mechelen. "We mogen zijn inbreng niet onderschatten", zegt Vande Velde. "Maar Verdier heeft zijn leeftijd en het is een spits die het van zijn snelheid moet hebben. De trainer heeft liever een ander profiel."

  "Ferrera zoekt een aanvaller die veel kan deelnemen aan het spel, sterk met de rug naar doel is en uiteraard ook de snelheid en het scorend vermogen van Verdier heeft."

  "We waren defensief heel sterk dit seizoen, maar scoren ging ons moeilijk af, zeker in Play-off II. En daar moeten we werk van maken, zeker als we wedstrijden willen winnen."

  "We kunnen Vanlerberghe en Rits moeilijk tegenhouden"

  Ook Schouterden en Paulussen moeten op zoek naar een nieuwe club, "omdat ze niet honderd procent konden overtuigen". Enkele sleutelfiguren, zoals Bjelica en Kolovos, kregen dan weer een contractverlenging "om een basis voor volgend seizoen vast te leggen".

  Bij andere sterkhouders is het afwachten of ze nog langer bij Mechelen blijven. Onder anderen Jordi Vanlerberghe en Mats Rits (foto) staan in de belangstelling van grotere clubs. "Ze zijn ook klaar om een stap hoger te zetten", bevestigt Vande Velde. "We kunnen ze moeilijk tegenhouden, maar ze hoeven niet te vertrekken."