• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FOTO: Goffin slaat balletje tegen De Wever: "Ongeduldig voor Roland Garros"

  Goffin is het uithangbord voor het ATP-toernooi van Antwerpen in oktober.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vandaag is in Antwerpen de tweede editie van het ATP-toernooi voorgesteld, de European Open van 15 tot 22 oktober in de Lotto Arena. Wij spraken er met David Goffin, uithangbord van het toernooi, over zijn ambities voor Roland Garros volgende week. Vorig jaar bereikte Goffin (ATP-11) er de kwartfinales. "Het is sowieso het doel om de tweede week te halen."

  Goffin over European Open: "Belangrijk voor België"

  Goffin sloeg in Antwerpen een balletje met burgemeester Bart De Wever, CEO Jacques Vandermeiren van het Havenhuis en jong talent Zizou Bergs. Dat alles in de mooie omgeving van het Havenhuis ter promotie van het enige ATP-toernooi dat ons land rijk is.

  De organisatoren maakten alvast drie spelers bekend: naast Goffin doen ook titelverdediger Richard Gasquet en Steve Darcis mee. Goffin: "Het is belangrijk dat België een ATP-toernooi heeft. Ik ga er opnieuw alles aan doen om het te winnen." De voorverkoop is al van start gegaan.

  De eerste European Open kreeg een positief rapport van de ATP en de spelers. Het grote publiek vond de weg nog niet naar het event. "Vorig jaar lag de focus op het sportieve en de wensen van de spelers. Dit jaar willen we meer bezoekers aantrekken en hen een betere ervaring bezorgen", zegt toernooidirecteur Andy Hancock.

  Vorige week wat last van adductoren: "Maar ik ben vol vertrouwen"

  Vorige week in Rome verloor Goffin van Marin Cilic. Tijdens die match liet hij twee keer een kinesist komen, omdat hij wat last had van zijn linkeradductoren. Medische tests toonden echter geen problemen aan. 

  "Na de eerste training dinsdag zal ik meer weten, maar ik ben vol vertrouwen", gaf hij mee. "Ik wil in Parijs zo ver mogelijk geraken, sowieso de tweede week. Maar het hangt af van veel factoren."

  Goffin: "Ik word beter"

  In vergelijking met 2016 heeft Goffin vooruitgang gemaakt: "Ik tracht constant de kloof met de besten te verkleinen. Ik train vaak met hen en werk aan alle facetten om beter te worden: zowel op mentaal, fysiek als tennistiek vlak. Ik word ook beter en dat is het belangrijkste. Ik win nu waar dat vroeger niet kon: tegen Djokovic in Monte Carlo en vlot tegen Raonic in Madrid."

  Roland Garros is zijn favoriete toernooi: "Gravel is een ondergrond die me goed ligt. Ik heb dit seizoen ook al uitstekende gravelmatchen gespeeld. Ik kijk met ongeduld uit naar het grandslamtoernooi. Het is niet ver van België. Ik hoop dat er veel sfeer is en dat ik voor mezelf en de fans vaak ga winnen."

  Foto's van de presentatie: