• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin: "Vraagtekens? Eerder vraagtekentjes bij bergritten"

  Dumoulin is voor de Giro gaan trainen op Tenerife.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Voor Tom Dumoulin breekt de week van de waarheid aan in de Giro. Als hij de zware bergetappes overleeft, maakt hij een grote kans om in de afsluitende tijdrit met de eindzege aan de haal te gaan. "Maar ze zullen me morgen zeker aanvallen."

  Dumoulin: "Morgen wordt een dag van lijden"

  De rustdag kwam als geroepen voor Dumoulin, want morgen staat de koninginnenrit met de Stelvio en de Mortirolo op het programma. Heeft de Nederlander nog vraagtekens bij het zware klimwerk? "Eerder vraagtekentjes", vertelt hij aan Renaat Schotte. "Ik heb veel bergop getraind voor de Giro, dus ik maak me niet al te veel zorgen."

  "Het is voor mij natuurlijk wel een vraagteken hoe ver ik echt ga komen. Ga ik meedoen voor de eindzege of ga ik na een paar dagen vermoeid zijn en vechten voor de vijfde of de zesde plaats?"

  "Het kan heel zwaar worden, of heel heel zwaar. Ze zullen me zeker aanvallen en het wordt zeker een dag van lijden. Als ik morgen een slechte dag heb, dan zijn al mijn concurrenten gevaarlijk."

  Dumoulin heeft tijdrit nog achter de hand

  Dumoulin heeft uiteraard nog de afsluitende tijdrit achter de hand, waar hij eventueel opgelopen schade nog kan goedmaken. "Ik heb veel klimkilometers in de benen, maar heb nog geen referentiepunt tegenover de andere favorieten."

  "Dus het is wel fijn om te weten dat ik wat tijd kan verliezen. Zelfs wat meer dan dat ik nu voorsta dankzij de tijdrit. Maar er zijn vijf bergritten, dus als ik morgen al twee minuten verlies, dan wordt het een probleem."

  Video player inladen ...