• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Copa krijgt tranen in de ogen, Preud'homme en Tielemans zwaaien publiek uit

  Ontroerend: Copa krijgt het even moeilijk als hij Willy ziet.

  Afscheid van de Jupiler Pro League, indrukwekkende spandoeken en de kroost van Deschacht: bekijk hieronder de leukste beelden van de 10e speeldag in de play-offs.

  Copa en Willy

  Na 10 jaar heeft Baby Boubacar Copa (37) afscheid genomen van Lokeren. Zaterdag zwaaide hij iedereen uit op de middenstip van Daknam. Toen materiaalman Willy hem kwam knuffelen, hield de doelman het niet droog.

  Video player inladen ...

  Afscheid Preud'homme?

  Heeft Michel Preud'homme gisteren na 4 jaar afscheid genomen van Club Brugge? We zullen het snel weten. Gisteren nam de coach alvast uitgebreid de tijd om het Jan Breydelstadion te bedanken.

  Video player inladen ...

  Applauswissel Tielemans

  Wat we wel zeker weten is dat Youri Tielemans het schip zal verlaten. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vertelde vorig weekend dat het 20-jarige talent de grootste transfer wordt uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Gisteren kreeg Tielemans een welverdiende applauswissel in het Astridpark.

  Video player inladen ...

  "Made in Brussels"

  De fans van Anderlecht bedankten gisteren Tielemans met een groot spandoek. Ook Dendoncker - die andere uitblinker van het kampioenenseizoen - stond in het groot afgebeeld. "100% Made in Brussels. Onze jeugd, onze trots, onze huisstijl", klonk het.

  "Europe is waiting"

  Voor Zulte Waregem waren de play-offs geen succes. Het zal de supporters worst wezen. Zij gaan dankzij de eindzege in de Beker van België Europa in. "Europe is waiting", stond gisteren op een tifo te lezen.

  Familie Deschacht

  Olivier Deschacht kan volgend seizoen voor de zoveelste keer Anderlecht in met Europa. Paars-wit gaat het contract van de 36-jarige linksachter opnieuw verlengen. Gisteren vierde Deschacht zijn 8e landstitel met zijn twee oogappels. Daarna trok hij naar de Carré met mama en ex-Miss België Annelien Coorevits.

  Ook Lior Refaelov blijft waar hij is. De creatieve Israëliër wil zijn werk afmaken bij Club Brugge. Dat vertelde hij gisteren met zijn zoon Adrian op zijn arm.