• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Appermont tegen Gerkens: "Heb je al met Coucke gebabbeld?"

  Luc Appermont op bezoek bij Gerkens.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Pieter Gerkens heeft zich ontpopt tot het goudhaantje van STVV. "Met mijn Genk-verleden zal de finale van PO II extra speciaal zijn voor mij", zegt Gerkens. "Er zal veel gelachen worden op het veld."

  Gerkens: "Seizoen van de doorbraak? Dat denk ik wel"

  14 keer scoorde Pieter Gerkens (22) dit seizoen al, waardoor de ex-Genk-speler "hot" is in Limburg. "Het is ongelooflijk", zegt Gerkens. "En het gaat allemaal heel snel."

  "Of dit het seizoen van mijn doorbraak is? Ik denk dat we dat wel mogen zeggen. Bij Genk heb ik een aantal matchen gespeeld en bij STVV heb ik vorig jaar een half seizoen gespeeld. Maar 14 keer scoren in eerste klasse... Wie had dat durven te denken?"

  "Finale tegen Genk is extra speciaal voor mij"

  Gerkens heeft dus een verleden bij Racing Genk (foto), de ploeg waartegen hij met STVV de finale van Play-off II speelt. "Voor heel Limburg zal het een speciale match worden", zegt Gerkens.

  "Maar voor mij zal dat nog extra speciaal zijn door mijn Genk-verleden. Met Siebe Schrijvers heb ik een heel goede band. We hebben vaak samengespeeld bij de jeugd en we hebben nog regelmatig contact met elkaar. Er zal gelachen worden op het veld en na de match zal er 1 van ons 2 lachen."

  "Ik ben niet uit op revanche, omdat het bij Genk niet zo goed gelukt is. Als er revanchegevoelens zijn, is dat na die 0-3-nederlaag thuis tegen Genk."

  "Europees voetbal op Stayen? Alles kan"

  Is het realistisch dat er volgend seizoen Europees voetbal te bewonderen zal zijn op Stayen? Alles kan in voetbal", vertelt Gerkens.

  "Maar het is weinig waarschijnlijk. Eerst moeten we al Racing Genk kloppen, wat al een heel moeilijke taak zal zijn. En daarna wacht Oostende. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn. Maar in zulke wedstrijden is alles mogelijk."

   

  Appermont: "Kom je volgend seizoen naar Oostende?"

  De naam "Oostende" valt ook wanneer vriend des huizes Luc Appermont plots komt binnengestapt. "Kom je nu naar Oostende?", vraagt Appermont aan Gerkens.

  "Je bent altijd welkom in mijn appartement", voegt Appermont eraan toe. "Maar je moet mijn appartement dan wel proper achterlaten. En heb je al met Coucke gebabbeld?"

  "Neen", antwoordt Gerkens. "Zover zijn we nog niet. Ik ben wel al eens naar Oostende geweest. Maar er is nog niets concreets."

  Gerkens: "Droom van de Premier League"

  Gerkens weet dus nog niet waar zijn toekomst volgend seizoen ligt. "Ik denk dat iedere voetballer hogerop wil", zegt Gerkens. "Iedereen moet ambitie hebben om hogerop te geraken."

  "Er is hier en daar wel interesse in mij. Maar er is niets concreets, dus kan ik er nog niets over zeggen. De droom is natuurlijk de Premier League. Maar eerst moet ik bij een goede club in België mijn stempel drukken. Dat is de eerstvolgende stap op termijn."