• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht "geïnteresseerd" in Kums: "Hij beslist na Italiaanse competitie"

  Sven Kums ligt nog tot 2021 onder contract bij Watford.

  Dat Youri Tielemans de deur van het Astridpark achter zich dichttrekt, is al even duidelijk. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blijft niet bij de pakken zitten. "We proberen te kijken of Kums naar Anderlecht wil komen." Kums' manager, Mogi Bayat, zegt dat er veel interesse is: "In binnen- en buitenland. Hij beslist na het einde van de Italiaanse competitie."

  De overgang van Youri Tielemans naar AS Monaco wordt hoogstwaarschijnlijk deze week afgerond. Maar Herman Van Holsbeeck wacht niet op die handtekening om naar een vervanger te speuren. Sven Kums staat hoog op het lijstje van de RSCA-manager.

  Kums kreeg in het begin van het seizoen als huurling heel wat speelkansen bij het Italiaanse Udinese, maar verzeilde na januari en een coachwissel steeds meer op de bank. Deze zomer sluit hij in principe weer aan bij moederclub Watford voor de voorbereiding op volgend seizoen, maar ook een transfer behoort tot de opties.

  "We zijn al een tijdje bezig met ons huiswerk", bevestigt Van Holsbeeck bij VTM Nieuws. "Ik ga niet ontkennen dat Kums inderdaad iemand is die ons interesseert."

  "We hebben persoonlijk nog geen contact opgenomen met hem, maar we proberen te kijken of hij naar Anderlecht wil komen. Al blijft het een moeilijk dossier en zijn we niet de enige club die hem wil."

  Mogi Bayat, manager Kums: "Interesse in België en buitenland"

  Mogi Bayat, geen onbekende in het Astridpark, is de manager van Sven Kums. Hij reageerde kort aan onze redactie: "Sowieso communiceren wij nooit voor iets rond is. Er hebben verschillende clubs interesse getoond in Sven, in België en in het buitenland. Hij beslist na de Italiaanse competitie, die komend weekend afloopt. Mogelijk zal hij volgende maandag al zijn beslissing bekendmaken."