• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne eruit na contact: "Denk niet dat het fout was van mij of Massa"

  Vandoorne tikt Massa aan en kan niet meer voort.

  0 / 0
  Stoffel Vandoorne heeft ook in Barcelona het einde van de race niet gehaald. Wat gebeurde er toen hij Felipe Massa aantikte met zijn McLaren? De Belg leek niet vrijuit te gaan. "Vanuit mijn kant verwacht je niet dat Felipe naast mij ging zitten op het einde van het recht stuk. Hij zat redelijk ver achter ons in de laatste bocht."

  "En ik had ook alles gebruikt om zo snel mogelijk op het einde van het rechte stuk te zitten. Uiteindelijk hebben we contact gemaakt in de eerste bocht en dat was het einde van onze race."

  Had Vandoorne Massa zien komen? "Ik had hem niet echt verwacht, neen. Ik heb geprobeerd wat plaats te laten, maar met de snelheid die we haalden was het niet meer mogelijk om elkaar te vermijden."

  Onze landgenoot zei "sorry" tegen zijn team over de radio. Pleit hij daarmee schuldig? "Ik denk niet dat het een fout van een van de twee is, maar dat het een "racing incident" was."

  Vandoorne: "Denk niet dat er veel meer mogelijk was"

  Daarmee kwam er een slecht einde aan een frustrerend weekend: vrijdag was goed, zaterdag slecht en vandaag begon goed, maar eindigde slecht. Toch bleef Vandoorne daar rustig onder: "Wat kan ik eraan doen? Er verandert niet veel aan de situatie. Ik denk niet dat er uiteindelijk heel veel meer mogelijk was vandaag."

  Bekijk de botsing van Vandoorne: