• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel onderging ingreep aan knie: "Vermijden dat ik er op val"

  Mathieu van der Poel.

  0 / 0

  Mathieu van der Poel.

  Op de mountainbike maakt Mathieu van der Poel dezer dagen sier in de Ardennen. En dat zonder kniepijn. "Na het veldritseizoen vond er een kleine ingreep plaats aan mijn knie", zegt de Nederlandse alleskunner aan Sporza.

  "Knagend gevoel op de fiets is niet leuk"

  22 keer mocht Mathieu van der Poel zijn armen in de lucht gooien tijdens het voorbije veldritseizoen. De zegekoning van het veld ging daarna op vakantie naar Zuid-Afrika, waarna zijn knie onder handen genomen werd.

  "Het was een kleine ingreep", zegt Van der Poel aan Sporza. "En die was al langer gepland. Ik had al van bij het begin van het seizoen last van mijn knie. Maar het was geen last die mijn prestaties hinderde."

  "Ik had tijdens het cross-seizoen wel telkens een knagend gevoel aan mijn knie. En als renner is dat niet leuk om constant met dat gevoel op de fiets te zitten."

  "Kniepijn telkens het gevolg van een val"

  Maakt Van der Poel zich zorgen dat de kniepijn straks weer de kop opsteekt? "Ik moet gewoon vermijden dat ik nog val op mijn knie", zegt Van der Poel.

  "Mijn kniepijn is altijd het gevolg van een val. Structureel is er dus nog nooit iets mis geweest met mijn knieën. 2 jaar geleden viel ik voor het eerst zwaar op mijn knie, waardoor ik het seizoensbegin miste."

  "En ook vorig jaar miste ik de aftrap van het veldritseizoen. Ik heb het daar telkens heel moeilijk mee gehad, maar ik keerde ook telkens terug op niveau."