• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Dumoulin over motorincident: "Wat een eikel"

  Tom Dumoulin in actie op de Blockhaus.

  Tom Dumoulin werd derde op de Blockhaus, maar was niet te spreken over het incident met de motorrijder waardoor zijn ploegmaat Wilco Kelderman moest opgeven. "Ik heb een paar concurrenten pijn kunnen doen, maar ik sta hier met een kutgevoel", zei Dumoulin.

  Vreugde en verdriet voor Sunweb in de Giro. Tom Dumoulin klom met de besten naar boven op de Blockhaus en moest enkel tijd toegeven op de ongenaakbare Nairo Quintana. Toch was de Nederlander niet tevreden.

  "Eigenlijk baal ik als een stekker, omdat we Wilco Kelderman verliezen. Ik voelde me goed en hij voelde zich ook echt goed. Ik sta hier niet eens met een dubbel gevoel, wel met een kutgevoel."

  Dumoulin kon maar net de motorrijder ontwijken, zijn ploegmaat Kelderman niet. "Ik weet ook niet wat die motorrijder daar aan het doen was. Wat een eikel."

  Dumoulin kon gelukkig de knop omdraaien en toonde zijn klimmersbenen. "Ja, de klim ging heel goed. Ik ben zeker tevreden met mijn prestatie. Ik heb een paar van mijn concurrenten pijn kunnen doen, maar ik sta hier met een kutgevoel."

  Video player inladen ...

  Kelderman: "Dit is een enorme ontgoocheling"

  Wilco Kelderman kwam ten val door een stilstaande motorrijder en brak daarbij dezelfde vinger als in de Strade Bianche. "Het is enorm frustrerend om zo de Giro te moeten verlaten", zegt de Nederlander.

  "Dit is een enorme ontgoocheling. Ik voelde me heel goed en het doet pijn dat ik Tom niet heb kunnen helpen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt om op niveau te zijn, maar nu kan ik mijn goede benen niet tonen."

  Beelden van de val: