• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van der Poel rijdt er iedereen af in koninginnenrit Belgian Mountainbike Challenge

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Mathieu van der Poel heeft na de eerste ook de tweede rit in de Belgian Mountainbike Challenge gewonnen. Hij moest daarvoor wel door de Ourthe lopen. De beresterke Nederlander had na 100 kilometer en 3.000 hoogtemeters anderhalve minuut voorsprong op zijn landgenoot Becking en vier op de Portugese wereldkampioen Ferreira.

  Van der Poel, die nochtans nog maar pas aan zijn zomerseizoen bezig is, reed de tegenstand op een hoopje. Na 40 kilometer raakte hij met Nederlands kampioen Hans Becking en wereldkampioen lange afstand Tiago Ferreira voorop.

  Op 35 kilometer van de finish ging Van der Poel alleen. "Dat was nog best ver, maar het ging goed, ja", klonk het laconiek. De eindzege is zo goed als binnen, morgen is de slotdag.

  Becking was onder de indruk: "Er was niks tegen te doen. Toen we met zijn drieën vooropreden, vroeg hij zelfs niet om over te nemen."

  Van der Poel springt NIET over de Ourthe

  De kwaliteiten van de allrounder - hij kan ook goed op de weg en in het veld uit de voeten - zijn bekend bij jan en alleman. In het veldrijden springt hij graag overal over. De insteek voor mountainbike.be voor een grapje: over de Ourthe kan hij niet springen.

  Sporza volgt Van der Poel:

  Uitslagen:

  Uitslag rit 2:
  1. Mathieu van der Poel (Ned), 100 km in 4u08'11"
  2. Hans Becking (Ned) op 1'31"
  3. Tiago Ferreira (Por) - 4'02"
  4. Periklis Ilias (Gri) - 6'33"
  5. Sören Nissen (Den) - 7'21"
  hoogtemeters: 3.000

  VIDEO: Verslag van rit 2