• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Na WK veldrijden in 2018 rijd ik klassiek voorjaar"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert zal in 2018 het voorjaar op de weg rijden. "Na het WK in het veld zal ik me focussen op de weg", vertelt hij aan Sporza. "Ik blijf het voorlopig wel combineren, want ik cross nog te graag."

  "Volledige winter crossen is onhaalbaar"

  Wout van Aert zal zich in 2018 dus meten met de wegrenners. "We zijn er nog niet volledig uit hoe we dat zullen aanpakken, maar de intentie is er om het voorjaar te combineren met de winter in het veld. Na het veldritseizoen neem ik de klassiekers erbij. Ik besef dat dat niet evident wordt", vertelt Wout van Aert.

  "Ik heb er in Mallorca nog over gesproken met Zdenek Stybar. Hij heeft die combinatie ook geprobeerd in zijn laatste jaar als crosser. Hij wenste me er veel succes mee en zei dat dat echt wel in de kleren kruipt. Maar daar zie ik net een uitdaging in."

  "Een volledige winter crossen zal onhaalbaar zijn. Het is een must om na het WK te stoppen in het veld, want ik zal alle tijd nodig hebben. Dan zullen we nadien wel evalueren of het een meevaller was of een flop."

  "Roubaix ligt me misschien wel het beste"

  Wout van Aert wil voorlopig dus niet weten van een definitief vertrek uit het veld. "Ik wil eerst eens voelen of de klassiekers rijden iets voor mij is. Mocht dat zo zijn, dan kan ik er later nog altijd voor kiezen om de overstap te maken naar de weg", zegt hij.

  "Voorlopig rijd ik nog te graag in het veld. Ik ben ook de wereldkampioen, dus ik vind dat ik niet kan wegblijven. Dat wil ik trouwens ook niet. De keuze tussen de cross en de weg dringt zich nog niet op."

  "Het lijkt me verstandig om zoveel mogelijk te proeven van het voorjaar, tot en met Roubaix. Dat wordt de moeilijkste koers om startrecht te krijgen met onze ploeg, maar het is misschien ook wel de wedstrijd die mij het beste zou liggen."

   

  De volledige reportage over Wout van Aert is zondagavond te zien in Sportweekend op Eén.