• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA onderzoekt incidenten met supporters van Lyon

  Voor de aftrap was er nog geen vuiltje aan de lucht.

  De UEFA heeft een disciplinair onderzoek geopend tegen Olympique Lyon na wangedrag van de Franse supporters tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Na eerdere ongeregeldheden in de kwartfinales hangt er Lyon een zware schorsing boven het hoofd.

  De UEFA heeft tijdens de terugwedstrijd tegen Ajax in de halve finales van de Europa League vastgesteld dat supporters van thuisploeg Lyon vuurwerk hebben afgestoken. Er werd bovendien gegooid met voorwerpen, supporters betraden het veld en de trappen werden geblokkeerd.

  Ook de supporters van Ajax lieten zich van hun minder fraaie kant zien en brachten beschadigingen aan. Op 20 juli buigt de Disciplinaire Commissie van de UEFA zich over het dossier.

  Lyon riskeert een zware schorsing

  Het is niet het eerste onderzoek naar wangedrag van supporters van Lyon. De heenwedstrijd in de kwartfinales tegen Besiktas begon met 45 minuten vertraging omdat supporters het veld opgelopen waren om zich te beschermen tegen projectielen en voetzoekers in de tribunes. Ook rond het stadion waren er toen relletjes.

  De UEFA was toen niet mals voor beide clubs. "Als hun supporters zich de komende twee jaar nog eens misdragen, worden de clubs uitgesloten van de volgende Europa of Champions League waarvoor ze zich kwalificeren", klonk het.