• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings loopt 13"29 op eerste 100m horden in 2,5 jaar: "Heerlijk om terug te zijn"

  Eline Berings (archief) had in april 2015 en mei 2016 een kruisbandletsel.

  Eline Berings is weer atlete. Tijdens de nationale interclubs in Lokeren maakte Eline Berings haar rentree, nadat ze vorig jaar in mei haar meniscus en kruisband aan haar rechterknie geblesseerd had. Ze was toen nog maar een paar maanden weer fit na een kruisbandletsel aan haar linkerknie. Met 13"29 is ze nog een eind verwijderd van de WK-limiet van 12"98.

  Berings zit al twee jaar in het sukkelstraatje. Zo komt het dat ze vandaag nog maar haar eerste 100 meter horden sinds augustus 2014 (!) liep.

  Haar 13"29 in Lokeren is haar snelste seizoensopener in haar carrière, maar voor het WK atletiek in Londen zal ze nog zo'n drie tienden sneller moeten gaan. De zege in Lokeren was voor Anne Zagré in 13"24.

  Berings was dolblij: "Heel goed gevoel en snelste opener ooit! Dat kan tellen. Nu op naar TOPtijden", tweette ze. "Heerlijk om terug te zijn. Hard work pays off."

  "De laatste twee jaar waren keihard en ik ben veel steun kwijtgeraakt, maar de trouwe supporters bleven. Waarna ze haar familie, team, coach, sponsor en kinesist bedankte. "No dream is ever chased alone."

  Tweets over Berings' comeback: