• home
 • video
 • pas verschenen

  "Anderlecht kan het zich niet veroorloven om 3 jaar op rij geen kampioen te spelen"

  Michel Preud'homme kiest voor de aanval tegen Anderlecht.

  Club Brugge-trainer Michel Preud'homme is niet van plan zich aan te passen aan Anderlecht voor de topper van zondag. "Wij gaan zondag ons eigen spel spelen. We gaan aanvallen en willen winnen."

  "De druk is groot voor de twee ploegen"

  Anderlecht kan zondag kampioen spelen als het wint in het Jan Breydelstadion. "Daar ben ik niet mee bezig", aldus Michel Preud'homme op de persconferentie vrijdag. "Ik wil zondag de drie punten pakken en dat willen mijn spelers ook."

  "Verder dan dat wil ik niet kijken. Zelfs bij een overwinning van ons heeft Anderlecht zijn lot nog altijd in eigen handen. Ik ga dus geen tijd verliezen met te speculeren. Het enige wat telt is deze wedstrijd en de voorbereiding daarop."

  Voor wie is de druk het grootst zondag? Club of Anderlecht? "De druk ligt niet alleen bij Club Brugge, ook bij Anderlecht. Wij moeten punten inhalen en winnen, maar Anderlecht moet de titel pakken. De druk is dus groot voor de twee ploegen."

  "Anderlecht kan het zich niet veroorloven om drie jaar na elkaar geen kampioen te spelen. Wij werden vorig seizoen kampioen en wonnen ook al de Beker van België en de Supercup de voorbije seizoenen."

  "Lijn doortrekken"

  Wat voor wedstrijd verwacht Preud'homme zondag? "Ik hoop dat we de lijn van de voorbije wedstrijden doortrekken. In Anderlecht waren we heel slecht, maar daarna wonnen we drie wedstrijden na elkaar. Die reeks willen we graag nog wat verlengen."

  "Dat Anderlecht bij ons kampioen kan komen spelen, maakt niet veel uit. Real Madrid en Barcelona winnen ook wel eens op verplaatsing bij elkaar. Voor ons is het bijzaak wie waar kampioen wordt. Ik focus me enkel op mijn eigen team. We willen winnen en gaan dus aanvallen."

  "Van een revanche wil ik niet horen. We willen alle wedstrijden winnen. De steun van het publiek zal belangrijk zijn, maar het is totaal verschillend in vergelijking met vorig seizoen. Toen moesten we het afmaken en stuwden ze ons naar de zege, nu moeten we punten inhalen", concludeerde Preud'homme.