• home
 • video
 • pas verschenen

  Titel binnen handbereik voor Chelsea, Monaco, Juventus en... Anderlecht

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Niet alleen in de Jupiler Pro League, maar ook in vijf andere competities kan dit weekend de beslissing vallen in de titelrace. Onder meer Chelsea en Juventus zijn één overwinning verwijderd van een kampioenenviering. Ontdek hier waar de champagne al koud wordt gezet.

  Zesde landstitel lonkt voor Chelsea

  Na een weergaloos seizoen heeft Chelsea zijn zesde kampioenentrofee binnen handbereik. De opdracht tegen West Bromwich Albion (vrijdag om 21u00) is klaar en duidelijk: winnen en het mag een kampioenenfeestje bouwen op verplaatsing.

  Enkel Tottenham kan (mathematisch) nog roet in het eten gooien, maar Chelsea moet al meerdere keren uitglijden in zijn drie resterende wedstrijden om de voorsprong van 7 punten nog te verkwanselen.

  Monaco kan vierjarige hegemonie PSG doorbreken

  De erelijst van de Franse Ligue 1 begon er de laatste jaren wat eentonig uit te zien. Vier keer na elkaar prijkte de naam van PSG bovenaan, maar daar kan Monaco dit weekend verandering in brengen. Net op tijd, want de laatste trofee van 2000 staat al wat stof te vergaren in de prijzenkast.

  Monaco heeft wel wat medewerking nodig van PSG om dit weekend al te mogen vieren. Bij een misstap van de Parijse titelverdediger en een zege tegen Lille mag Monaco de champagne ontkurken. Als PSG wel wint, moet Monaco zijn feestje uitstellen naar zijn inhaalmatch tegen Saint-Etienne (woensdag 17 mei). Dan is een gelijkspel voldoende. Anders valt de beslissing op de laatste speeldag.

  Juventus warmt zijn feestbenen al op

  Verrassingen, zoals de titel van Leicester City, moet je de laatste jaren niet in de Serie A gaan zoeken. De hegemonie van Juventus is al vijf jaar onaantastbaar en ook een zesde landstitel op rij lonkt voor De Oude Dame.

  Eén overwinning in zijn laatste drie wedstrijden en het Turijnse feestje mag losbarsten. Dit weekend kan het dus al zover zijn, maar dan moet Juventus wel afrekenen met AS Roma, een onvervalste Italiaanse topper.

  De allerlaatste kans voor Feyenoord

  Feyenoord wacht al sinds 1999 op een nieuwe landstitel en het wachten duurt voort. Afgelopen weekend lieten de Rotterdammers al een unieke kans liggen tegen stadsgenoot Excelsior.

  De slotspeeldag is meteen de laatste kans voor Feyenoord om zijn fans naar het delirium te schieten. Ajax ademt in de nek van de Rotterdammers, want de kloof bedraagt amper één punt verschil. Feyenoord moet dan ook even goed of beter doen dan Ajax en de titel is een feit.

  Vier op een rij voor Benfica

  Ook in Portugal valt dit weekend hoogstwaarschijnlijk de beslissing. Benfica schoot in 2014, 2015 en 2016 al de oppergaai af en een vier op een rij lijkt in de maak.

  Benfica heeft met nog twee speeldagen op het programma een geruststellende voorsprong van vijf punten. Een zege tegen Vitoria Guimaraes, de vierde in de stand, en het Portugese feest kan losbarsten. Het zou trouwens al de 36e (!) titel zijn voor Benfica.

  Dient Anderlecht Club Brugge de doodsteek toe in het hol van de leeuw?

  Zondag is D-Day voor Anderlecht. Paars-wit kan Club Brugge opnieuw van de Belgische voetbaltroon stoten, maar dan moet het wel gaan winnen in het hol van de leeuw. En de titelverdediger zal zijn vel vast en zeker duur verkopen.

  Met een overwinning mag Anderlecht een 34e keer de kampioenentrofee in de prijzenkast zetten. Een nederlaag en het wordt billenknijpen tot het bittere einde.

  Video player inladen ...