• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Zondag gewoon spelen en niet te veel aan de titel denken"

  Tielemans blikte vandaag vooruit op de wedstrijd tegen Club Brugge.

  Anderlecht kan zondag kampioen spelen op het veld van eeuwige rivaal Club Brugge. Youri Tielemans blikte vandaag vooruit op de persconferentie. De Anderlecht-middenvelder is naar eigen zeggen nog niet te veel bezig met de titel. "We gaan naar Brugge om te winnen, maar een punt is ook goed."

  "We gaan naar Brugge om te winnen"

  Van titelstress is bij Anderlecht geen sprake liet Tielemans weten twee dagen voor de wedstrijd. "We hebben niet veel stress en bereiden ons voor op de wedstrijd zoals het hoort. We moeten zondag gewoon spelen en niet te veel aan de titel denken."

  Vorig jaar versloeg Club Brugge Anderlecht met 4-0 waardoor het voor de 14e keer lands kampioen werd. "Dat doet nog altijd een beetje pijn. Het zal zondag waarschijnlijk wel in mijn achterhoofd zitten. Het verschil met vorig jaar is vooral dat de groepssfeer bij ons nu veel beter is."

  Een gelijkspel is zondag ook goed voor Anderlecht. "Wij gaan naar daar om te winnen, maar een punt rapen in Brugge is altijd goed. Ik verwacht een gesloten wedstrijd met een hoge intensiteit. Het verschil zal in de verdediging en op het middenveld gemaakt worden."

  "Heb enkele aanbiedingen, maar beslis pas na het seizoen"

  Zitten de Europa League-wedstrijden tegen Manchester United nog in de benen bij Anderlecht? "Zeker niet", gaat Tielemans verder. "Ik denk net dat onze laatste wedstrijd in Manchester ons heel veel vertrouwen heeft gegeven voor de rest van het seizoen."

  "De titel is zeker nog niet binnen. Dat is wat de pers schrijft, maar het kan zeker nog mis gaan", concludeerde Tielemans, die over zijn eigen toekomst op de vlakte bleef. "Ik heb zeker nog nergens getekend. Ik heb enkele aanbiedingen, maar zal pas beslissen na het seizoen. Nu focus ik me volledig op de titelstrijd met Anderlecht."