• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven wil zich opnieuw mengen in de finale: "Hopelijk willen mijn benen mee"

  Stuyven trok gisteren in de aanval.

  Jasper Stuyven greep gisteren nipt naast een ritzege, maar die ontgoocheling lijkt doorgespoeld. "Ik heb mijn best gedaan", vertelt hij voor de start van de 7e rit. "Hopelijk kan ik me nog eens laten zien in deze Giro."

  Heeft Jasper Stuyven vannacht zijn sprint tegen Silvan Dillier nog vaak overgedaan? "Dat viel mee", zegt de renner van Trek-Segafredo. "Ik heb er vrede mee. Ik heb mijn best gedaan en hij was gewoon de sterkste."

  "Er zijn wel een paar zaken die ik beter had kunnen doen, zoals zelf aanzetten of het stuur onderaan vastnemen. Maar ik ben blij dat ik er zo snel na de klassiekers weer sta. Ik hoop dat ik me nog ergens kan laten zien in deze Giro."

  Hoe voelt Stuyven zich vandaag, na een lange dag in de aanval? "Eigenlijk valt het goed mee op dit moment. Op de fiets zal het wel tegenvallen. Vandaag zal Quick Step vol voor de massasprint gaan. Lotto-Soudal zal die kans ook niet laten liggen."

  Wil Stuyven zich er ook zelf tussengooien? "Ja, maar het zal afhangen van wat de benen zeggen. Het zal een lange dag worden en ik hoop dat mijn benen in de laatste 5 kilometer mee willen. De finale wordt draaien en keren, smal ook. De laatste strook is blijkbaar licht hellend. Veel factoren dus om rekening mee te houden", besluit Stuyven.