• home
 • video
 • pas verschenen

  Professionele golfer beleeft nachtmerrie: ronde in 55 over par

  Een slechte dag op het golfterrein: 55 over par.

  Een slechte dag op het werk? Het kan altijd erger. Clifton McDonald, een Amerikaanse golfer, probeerde zich te kwalificeren voor de US Open, maar het resultaat was dramatisch. Hij moest afdruipen met een ronde in 127 slagen, 55 over par.

  De meeste golfers die deelnemen aan de US Open zijn rechtstreeks geplaatst, maar alle professionele golfers en amateurs met een bepaalde handicap, mogen zich proberen te plaatsen tijdens lokale kwalificatietoernooien.

  Ook Clifton McDonald waagde zijn kans in Alabama, maar dat was niet meteen een succes. Hij kon geen enkele hole in par afwerken. Na de eerste negen holes had hij al een score van 32 over par, maar de golfer gaf niet op. Hij maakte het rondje af.

  "Dit is de slechtste score die we ooit gezien hebben op een kwalificatietoernooi", zei de organisatie . "Het was een zonnige dag, er stond geen wind. Maar het is wel een moeilijke baan."

  "Hij gaf zijn scorekaart af, maar we hebben niet lang met hem kunnen spreken. Je zag dat hij een hele lange dag achter de rug had."

  De scorekaart van de onfortuinlijke golfer: