• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus neemt Benatia over van Bayern München

  Benatia blijft tot 2020 bij Juventus.

  Juventus heeft de aankoopoptie van Mehdi Benatia gelicht. De Marokkaan tekende een contract tot 2020. Juventus leende hem dit seizoen van Bayern München. Ook Holger Badstuber verlaat Bayern München op het einde van dit seizoen.

  Juventus legt zo'n 17 miljoen euro op tafel voor de 30-jarige Marokkaan. Het betaalde ook al 3 miljoen euro voor de leenbeurt dit seizoen.

  "Ik wil Mehdi Benatia bedanken voor de twee succesvolle seizoenen die hij voor onze club gespeeld heeft. Ik wens hem dan ook alle geluk toe bij Juventus in de toekomst, in het bijzonder voor de Champions League-finale tegen Real Madrid van 3 juni", verklaarde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

  Benatia maakte in de zomer van 2014 de overstap van AS Roma naar Bayern München voor 30 miljoen euro, maar kon nooit een basisplaats veroveren.

   

  Badstuber verlaat Bayern na 15 jaar

  Mehdi Benatia is niet de enige verdediger die Bayern München verlaat. Ook Holger Badstuber gaat weg bij de Beierse club. Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af. Badstuber werd in januari uitgeleend aan Schalke 04.

  "Het was al van het begin duidelijk dat Holger Badstuber, na zijn leenbeurt aan Schalke, nieuwe uitdagingen ging zoeken, waarschijnlijk in het buitenland", zei Rummenige.

  De 28-jarige Duitse speelde sinds zijn 13e voor Bayern, maar had vooral af te rekenen met veel blessures. In 2012 en 2013 liep onder meer hij twee kruisbandblessures op.

  Tweets: