• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Hoef niet in Spanje te spelen om Ballon d'Or te winnen"

  Mag Hazard vanavond de trofee in de lucht steken?

  Eden Hazard kan vanavond voor de tweede keer kampioen worden met Chelsea. Met individuele prijzen is de Belg minder bezig. "Ik probeer gewoon een mooie carrière uit te bouwen. Maar ik denk wel dat ik de Ballon d'Or zou kunnen winnen."

  Eden Hazard moest zijn ploegmaat N'Golo Kanté wel nipt voorlaten in de verkiezing voor Speler van het Jaar in de Premier League, maar de Belg heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Sky Sports kon hem voor de titelmatch nog even strikken voor een interview.

  "Natuurlijk willen we het vanavond tegen West Bromwich afmaken. Dan komen we daarna wel vieren met de fans. Of we Conte in een ijsbad zullen gooien? Neen, dan eerder John Terry."

  Denkt Hazard behalve de titel ook aan individuele prijzen? "Ik hoop wel ooit de Ballon d'Or te winnen natuurlijk. Maar als dat niet lukt, is dat ook geen ramp. Ik probeer gewoon een goede carrière uit te bouwen."

  "Er zijn nog spelers die die prijs verdienen. Als Messi en Ronaldo stoppen, zijn er misschien al nieuwe kandidaten. We zullen wel zien."

  De voorbije tien jaar kwam de winnaar telkens uit de Spaanse competitie. "Maar ik denk niet dat ik daar moet spelen om te kunnen winnen. Als ik hier speel volgend seizoen en we winnen de titel en de Champions League en ik word wereldkampioen met België, waarom dan niet?"

  Wanneer de interviewer het gesprek afsluit zonder iets te vragen over de vele transfergeruchten, gooit Hazard er nog een grapje tegenaan. "Wil je niet weten of ik liever Paella of Fish and Chips eet?"