• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Alle lof voor Conte"

  Hazard had een groot aandeel in de titel van Chelsea.

  Chelsea is de nieuwe landskampioen van Engeland. De drie Belgen die er spelen - Hazard, Courtois en Batshuayi - hebben allemaal hun duit in het zakje gedaan om de titel binnen te halen. "Het is altijd een goed gevoel om de titel te winnen."

  Eden Hazard bleef redelijk kalm na het laatste fluitsignaal, maar is uiteraard wel tevreden met de titel. "Over het hele seizoen verdienden we dit. Het is geweldig om dit te vieren met de fans."

  "We begonnen in de titel te geloven toen we 13 matchen na elkaar wonnen. Dit jaar de titel winnen is ongeveer hetzelfde gevoel als anders, maar het is wel met andere spelers. Het is altijd een goed gevoel om de titel te winnen.

  "We hebben al veel zaken gezegd over Conte. Hij is een fantastische manager. Zijn systeem heeft ons veel geholpen. De titel is aan hem en de spelers te danken."

  Batshuayi: "Beste dag van mijn leven"

  Ook Thibaut Courtois en Michy Batshuayi waren belangrijk voor Chelsea dit seizoen. De ene was een rots in doel, de andere scoorde het doelpunt dat het kampioenschap won. 

  Courtois: "Vorig seizoen was ronduit slecht. Daarom is het fantastisch om terug te slaan met de titel. Iedereen heeft zijn rol bij Chelsea. Daarom vind ik het zo mooi voor Michy. Hij speelt niet vaak, maar scoort nu wel."

  Batshuayi, die Courtois moest gebruiken als tolk, was uiteraard ook heel blij: "Of dit de beste dag van mijn leven is? Zeker weten!"