• home
 • video
 • pas verschenen

  Caleb Ewan: "Nu gaan we snel voor die tweede"

  Caleb Ewan spuit een fles schuimwijn leeg.

  De kop is eraf voor Caleb Ewan. De 22-jarige Australiër snelde in de Ronde van Italië naar zijn eerste ritzege. André Greipel maakte zich achteraf boos op de Internationale Wielerunie UCI.

  "Mijn dromen komen uit"

  Caleb Ewan gooide vandaag zijn wiel iets sneller over de streep dan de Colombiaan Fernando Gaviria. "Als jonge renner droom je altijd van een rit in een grote ronde. Dat heb ik voor mekaar gekregen. Mijn dromen komen uit", reageert hij bij Sporza.

  "Het was een tactische slotfase. De laatste kilometers waren een zootje. Ze kwamen van overal. Het was moeilijk om de sprinttrein op de rails te krijgen."

  "Mijn ploegmaats hebben prima werk verricht voor mij. Iedereen is kalm gebleven en zo vonden we mekaar. Nu gaan we snel voor die tweede", besluit Ewan met de glimlach.

  Video player inladen ...

  Greipel boos op UCI

  André Greipel sprintte vandaag naar de vierde plaats. Op Twitter feliciteert hij Caleb Ewan, maar hij veegt de UCI ook de mantel uit.

  "Hartelijk dank UCI-commissarissen om met zo'n finale niet aan onze veiligheid te denken", klinkt het op het sociale medium. "En gefeliciteerd Caleb Ewan. De snelste heeft gewonnen."