Ga naar de inhoud

"En op het einde winnen de Duitsers", ook met nieuwe penaltyreeksen

 vr 12 mei 2017 07:45
De Duitse meisjes kregen de primeur.
Op het EK voor meisjes U17 is de nieuwe vorm van penaltyreeksen gisteren voor het eerst gebruikt. Maar het resultaat is geen grote verrassing: Duitsland vloerde Noorwegen in de halve finale en stoot door naar de finale tegen Spanje.

Gary Lineker wist het al in 1990: "Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers." De toenmalige voetballer deed die uitspraak na een verloren penaltyreeks tegen Duitsland in de halve finales van het WK.

Ook na de eerste penaltyreeks volgens een nieuw systeem blijft die wijsheid overeind.

Op het EK voor meisjes U17 in Tsjechië wordt geëxperimenteerd met een nieuwe vorm, waarbij er niet meer beurtelings een penalty wordt genomen, maar wel volgens een ABBAABBA-systeem. Dat zou eerlijker zijn, omdat het dan niet altijd dezelfde ploeg is die onder druk staat.

De halve finale tussen Duitsland en Noorwegen kreeg de primeur. Het werd een zenuwslopende reeks, met missers aan beide kanten, maar uiteindelijk trokken de Duitse meisjes aan het langste eind met 3-2. In de finale wacht Spanje.

Nieuw systeem, vertrouwd resultaat:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.