• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter van Maleisische voetbalbond: "Ik vrees dat ze ons zullen vergiftigen"

  Kim Jong-Un.

  Bgein juni nemen Noord-Korea en Maleisië het tegen elkaar op in een voorrondematch voor de Asia Cup 2019. De twee landen staan diplomatiek op gespannen voet en dat zou ook op het voetbalveld nog wel eens gevolgen kunnen hebben.

  De interland tussen Maleisië en Noord-Korea vindt over enkele weken plaats in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

  Sinds de moord op Kim Jong-Nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse opperbevelhebber Kim Jong-Un, op de luchthaven van Kualu Lumpur in februari bevinden Maleisië en Noord-Korea zich in een diplomatieke rel.

  De voorzitter van de Maleisische voetbalbond vreest voor de veiligheid van zijn spelers. Hij vindt dat de wedstrijd op een neutraal terrein moet plaatsvinden.

  "Ik ben heel bezorgd over het verblijf en de voeding die mijn spelers zullen krijgen. Volgens informatie die ik heb zullen we ons eigen voedsel moeten meenemen om sabotage te vermijden", schrijft voorzitter Tunku Ismail op Facebook.

  Ook de scheidsrechters zouden volgens de Maleisische voorzitter niet veilig zijn. "Als ze beslissingen nemen in het nadeel van Noord-Korea riskeren ze onder druk te worden gezet."