• home
 • video
 • pas verschenen

  Loubry, Troisfontaines of Gillet wordt Basketballer van het Jaar

  Domien Loubry (r) tegenover Corey Walden van Oostende.

  De organiserende krant Het Nieuwsblad heeft de drie genomineerden bekendgemaakt voor de verkiezing "Basketballer van het Jaar". Zondag wordt de winnaar gelauwerd.

  Bij de mannen zijn de kanshebbers Domien Loubry (Brussels), Olivier Troisfontaines (Aalst) en Pierre-Antoine Gillet (Oostende). Die laatste won de trofee al in 2015, vorig jaar won Quentin Serron (Oostende).

  De vrouwelijke genomineerden zijn Jana Raman (Willebroek), winnares van vorig jaar Julie Allemand en Antonia Delaere (beiden van Castors Braine). Allemand en Delaere staken met Braine zowel de beker als de titel op zak. 

  Ook voor de beste Belgische beloften is er een prijs. Bij de mannen zijn Ismael Bako (Leuven), Ordane Kanda (Antwerp) en Sander Van Caeneghem (Bergen) genomineerd. Bij de vrouwen komen Laura Henket (Luik), Laure Resimont en Billie Massey (beiden Waver) in aanmerking voor de trofee.

  Zondag weten we wie de winnaars zijn. De prijs voor beste basketballers wordt al sinds 1959 uitgereikt door Het Nieuwsblad.