• home
 • video
 • pas verschenen

  Eén volgt Red Flames op weg naar het EK in tweedelige docu

  De Red Flames worden op en naast het veld gevolgd.

  In juli spelen de Belgische voetbalvrouwen voor het eerst in hun geschiedenis een groot toernooi. Eén nestelt zich in het zog van de Red Flames terwijl ze zich voorbereiden voor dit historische moment.

  Deze zomer zal niet in het teken van de Rode Duivels staan, maar wel van de Red Flames. Eén volgt in een tweedelige documentaire de Belgische voetbalvrouwen tijdens de voorbereiding op het EK in Nederland.

  Voor, tijdens en na stages, oefeninterlands, maar ook bij hun clubs in binnen- en buitenland. Eén neemt ook een kijkje bij de jeugd, waar steeds meer meisjes voetballen.

  "De Red Flames zijn volop geschiedenis aan het schrijven en daar willen we met Eén graag bij zijn", zegt Olivier Goris, de netmanager. "Deze documentaire is een heel mooie kennismaking met deze talentrijke groep internationals en de ideale inleiding op het EK in Nederland, waar we hen ook zullen volgen."

  "Na enkele gesprekken met de makers was het voor ons meteen duidelijk dat ze een correcte weergave wilden geven van de speelsters en de staf", zegt bondscoach Ives Serneels. "Het buikgevoel zat meteen goed om zoiets samen te doen. Door het onderlinge vertrouwen heeft de filmploeg van heel dichtbij alles kunnen volgen achter de schermen."

  Kijk volgende week naar de eerste aflevering van de Red Flames-docu