• home
 • video
 • pas verschenen

  Chapecoense grijpt naast Zuid-Amerikaanse Supercup

  Atletico Nacional viert de overwinning.

  Chapecoense is er niet in geslaagd de Zuid-Amerikaanse Supercup te winnen. Het verloor de terugmatch tegen Atletico Nacional met 4-1. De wedstrijd werd gespeeld in Colombia, waar vorig jaar bijna de voltallige selectie van Chapecoense om het leven kwam na een vliegtuigcrash.

  Chapecoense had vorige maand de heenwedstrijd tegen Atletico Nacional gewonnen met 2-1, maar die bonus bleek niet te volstaan in de terugwedstrijd. De Colombianen wonnen met 4-1 en mochten de trofee in de lucht steken.

  Beide clubs smeedden hechte banden sinds het vliegtuigongeluk op 28 november 2016 waarbij een groot deel van de selectie van Chapecoense om het leven kwam.

  Het toestel dat de Braziliaanse ploeg toen naar Medellin zou brengen om er tegen Atletico Nacional te spelen om de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse Europa League), stortte neer in de Colombiaanse bergen. Daarbij lieten 71 van de 77 inzittenden het leven, bij wie negentien voetballers en de coach.

  Vier mensen die op de noodlottige vlucht zaten en de ramp overleefden, maakten deze week opnieuw de reis naar Medellin mee. Het waren spelers Jackson Follmann (die zijn rechterbeen verloor), Alan Ruschel en Neto en radiojournalist Rafael Henzel.