• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ideaal scenario: Buffon pakt beslissende penalty van Ronaldo"

  Mag Gianluigi Buffon op 3 juni ook de vuisten ballen?

  Real Madrid en Juventus zullen op 3 juni uitmaken wie de Champions League-trofee in de lucht mag steken. Proximus-analist Wim De Coninck blikt al eens vooruit naar de finale. "Real Madrid is een heel goeie ploeg, maar ik heb het gevoel dat dit het jaar van Juventus is", klinkt het.

  "Real weet wat winnen is"

  Real Madrid is de titelverdediger in de Champions League. "Een heel goeie ploeg, dat is duidelijk", trapt Wim De Coninck een open deur in. "Met Cristiano Ronaldo hebben ze iemand die de wedstrijd kan beslissen, ook al zit hij niet in de match. Toch is Real niet alleen afhankelijk van Ronaldo. Het middenveld is geweldig."

  "Real Madrid heeft een attractieve speelstijl, met gedurfd aanvallend voetbal. Daardoor incasseren ze ook altijd wel een doelpuntje. Als ze kampioen zijn in Spanje kunnen ze ook op een ontspannen manier naar de Champions League-finale toeleven. Ze hebben al vijf keer de finale gespeeld en ze wonnen vijf keer. Die ploeg weet wel wat winnen is."

  "Juve is veel sterker dan twee jaar geleden"

  "Qua speelstijl is Juventus het tegenovergestelde van Real Madrid. De visie van coach Allegri is helemaal anders. Hij wil vooral geen goal tegen krijgen en is tevreden met 1-0, terwijl ik de indruk heb dat Zidane liever wint met 4-3", zegt Wim De Coninck.

  "Maar je mag er niet vanuit gaan dat Juventus geen attractieve ploeg kan zijn. Ze kunnen wel goed voetbal brengen. Ze spelen veel beter dan de voorbije jaren. Voorin zijn ze ook sterker dan twee jaar geleden, toen ze de finale verloren. Higuain, Dybala, Mandzukic, Alves ook. Die jongens kunnen wel een doelpunt maken en iets forceren."

  "Je gunt het Buffon wel"

  Wat voor een finale verwacht Wim De Coninck? "Het zou misschien kunnen ontaarden in de finale, want het zijn wel twee haantjesploegen", vindt hij. "Ze kunnen allebei niet verliezen en ze zullen er alles aan doen om te winnen. Laten we hopen op een open finale waarin sportief gevoetbald wordt. Al vrees ik daar toch wel een beetje voor."

  "Ik heb wel het gevoel dat dit het jaar is van Juventus, ook door de sympathie voor Buffon. Twee jaar geleden stond hij nog te huilen als een klein kind na de verloren finale (foto). Nu krijgt hij op zijn 39e toch weer een kans om de Champions League eens te winnen. Je zou hem dat wel gunnen."

  "Of Ronaldo hem dat ook gunt, is een andere vraag. Het antwoord is natuurlijk "neen". Het wordt een harde strijd. In het ideale scenario krijgen we strafschoppen en redt Buffon de beslissende penalty van Ronaldo."