Ga naar de inhoud

"FIFA bashen lijkt wel een nationale sport geworden"

 do 11 mei 2017 13:35
Voorzitter Gianni Infantino haalt scherp uit in zijn speech.
Op het 67e congres van de wereldvoetbalbond FIFA heeft voorzitter Gianni Infantino van zich afgebeten. "De nieuwe FIFA is een democratie en geen dictatuur", stelt de 47-jarige preses.

"Fake news en alternatieve feiten"

In Manama, de hoofdstad van Bahrein, vindt momenteel het 67e FIFA-congres plaats. Gianni Infantino haalde in een speech scherp uit naar zij die kritiek uitten op zijn organisatie.

Na alles wat er gebeurd is, zijn we bezig met het heropbouwen van de FIFA", stelde de Zwitser, die de termen "fake news" en "alternatieve feiten" aanhaalde.

"In sommige landen lijkt FIFA bashen wel een nationale sport geworden", klonk het. "De nieuwe FIFA is een democratie en geen dictatuur."

Exit toplui ethische commissie

De meest recente kritiek op de FIFA kwam er nadat Hans-Joachim Eckert en Cornel Borbély moesten opstappen als toplui van de ethische commissie van de FIFA.

Beide mannen, die samen tientallen bestuurders veroordeelden voor corruptie, hoopten op een verlenging van hun mandaat maar werden deze week door de Raad van Bestuur van de FIFA bedankt voor bewezen diensten.

Eretitel voor Michel D'Hooghe

Michel D'hooghe (71) werd in Bahrein in de bloemetjes gezet. De voormalige bestuurder van Club Brugge en de Belgische voetbalbond kreeg een eretitel voor zijn werk bij de FIFA. Bij de wereldvoetbalbond staat de arts al bijna drie decennia aan het hoofd van de medische commissie.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.