• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer krijgt haatmail na verrassende nederlaag: "Zo veel liefde #haters"

  Yanina Wickmayer sneuvelde gisteren in de eerste ronde op het ITF-toernooi in Cagnes-sur-Mer tegen een kwalificatiespeelster. Dat vonden enkelingen voldoende om haar op Twitter uit te schelden. "Ga op pensioen", was nog een van de brave reacties. Wickmayer reageerde: "Zo veel liefde in de wereld #haters".

  Yanina Wickmayer (WTA-73) ging verrassend onderuit tegen Katarina Zavatska (WTA-365), een 17-jarige Oekraïense. Een teleurstelling, maar wat de tennisster na haar partij te lezen kreeg, kwam misschien nog wel harder aan.

  "Ga op pensioen, loser. Ik hoop dat je nooit meer een WTA-toernooi speelt", zei iemand. "Schaam je." Nog iemand anders ging nog een stapje verder over de schreef en verwenste haar kinderen en moeder.

  Ze zette de reacties op Twitter. "Zo veel liefde in de wereld #haters", schreef de Belgische. Ze kreeg ook steun van collega Timea Bacsinszky. "Vergeet niet hoe eenvoudig het is om je achter een computerscherm te verschuilen. Wij vechten elke dag om betere speelsters en betere mensen te worden."

  De tweet van Yanina Wickmayer:

  Enkele haatreacties die Wickmayer te lezen kreeg: