• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlaamse OHL-investeerders ergeren zich: "Sperperiode lijkt enkel voor ons"

  OHL kon zich op het nippertje verzekeren van het behoud in 1B.

  Een groep Vlaamse investeerders die 1B-club OH Leuven wil overnemen, is niet tevreden met de huidige gang van zaken. Dat OHL vorige week een gesprek heeft gehad met een potentiële Thaise overnemer, is een doorn in het oog.

  Een groep Vlaamse investeerders, met onder meer Jean-Baptiste Claes, de oprichter van modeketen JBC, en Bob Verbeeck, de voormalige manager van Kim Clijsters en huidig CEO van sport-, media- en evenementenbedrijf Golazo, werkt al enkele maanden aan een overnameplan voor OH Leuven.

  Maar tot 30 juni kan er niet officieel onderhandeld worden, aangezien OH Leuven al een akkoord had met een Chinees vennootschap. Maar vorige week zat een delegatie van OHL wel aan tafel met de Thai Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van de eigenaar van regerend Engels kampioen Leicester City.

  "In het voorstel dat op tafel ligt, is de groep bereid om 2,5 miljoen euro te betalen voor de club in zijn totaliteit", leggen de lokale geldschieters uit.

  "Het plan heeft een werkingsbudget van 5 miljoen euro per jaar (voor 1B) en de groep zou alle verplichtingen tegenover de stad nakomen. De groep wil van OHL een breed gedragen gemeenschapsclub maken met een sterke lokale verankering, met supportersparticipatie, met een toekomstgericht jeugdproject en met tal van initiatieven op het vlak van de beleving rondom het voetbal."

  "Het plan werd bewust niet extern gecommuniceerd om het overleg met de club zo sereen mogelijk te kunnen laten verlopen en het alle mogelijke kansen te geven die het verdient, in een periode bovendien waarop de redding in 1B prioriteit was."

  "Sperperiode lijkt enkel op Vlaamse ondernemers van toepassing"

  "Eind vorige week bleek echter dat er intussen wel met nog een andere, nieuwe buitenlandse investeerder onderhandeld werd", klinkt het nog.

  "Die "sperperiode" lijkt dus alleen op de Vlaamse ondernemers van toepassing. Eergisteren (en na de door de groep vooropgestelde einddatum) kreeg de groep plots een reactie van de club op haar voorstel, met een bijkomende vragenlijst en een uitnodiging om daar op minder dan 48 uur op te antwoorden."

  "De club geeft daarbij evenwel - hoewel beloofd - geen enkele duidelijkheid omtrent de procedure die voor alle kandidaten geldt."