• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Good old Ginobili oogst lof met beslissend block tegen Harden

  Op zijn 39e schitterde "Manufico" nog eens als vanouds.

  San Antonio heeft een 3-2-voorsprong genomen tegen Houston in de 2e ronde van de NBA-play-offs. Op het einde van de eerste verlenging stopte "Manufico" met al zijn ervaring James Harden af: 110-107.

  Op zijn 39e is Ginobili wellicht aan zijn laatste NBA-jaar toe, zijn speeltijd is beperkt en zijn prestaties eerder lauw. Maar gisteren schitterde hij nog eens als vervanger van de geblesseerde Leonard, die uitviel met een enkelletsel.

  Ginobili werd heel even weer "Manufico" en "El Manu", een van de beste shooting guards uit de NBA-historie. Hij stuurde eerst de thuisploeg naar een verlenging met een korf op 34 seconden van de reglementaire speeltijd.

  "Zoals in zijn mooiste jaren"

  En in de slotseconden van die verlenging, toen Harden - al goed voor een triple double (33 punten, 10 rebounds, 10 assists) - zich klaarmaakte voor een driepunter, pakte hij uit met een geweldig block. De zege was binnen, het publiek werd wild.

  Ginobili bleef bescheiden: "Je kunt niet zeggen dat ik een "dikke" match speelde. Maar het was duidelijk beter dan mijn vorige, dus zal ik mijn steentje wel bijgedragen hebben."

  Coach Popovich hield zich niet in: "Hij toonde nog eens een van zijn kunststukjes uit zijn mooiste jaren. Hij was groots."

  Bekijk het geweldige block van Ginobili op Harden:

  De match van Ginobili (12 ptn, 7 rbs, 5 ass en 1 geweldig block):