• home
 • video
 • pas verschenen

  Verschueren past voor Brugge: "Als Club-fans mijn hoofd zien, brullen ze als leeuwen"

  0 / 0
  Fans van Anderlecht watertanden sinds vorig weekend van een 34e titel in het hol van de leeuw. Opmerkelijk, eremanager Michel Verschueren heeft beslist om niet naar het Jan Breydelstadion af te zakken. Aan Sporza legde Verschueren uit waarom hij de mogelijk cruciale match op een groot scherm zal volgen.

  "Besloten tussen het volk in Brussel te blijven"

  "Mister Michel zal voor de eerste keer in zijn lange loopbaan niet aanwezig zijn op de wedstrijd in Brugge." Met die tweet trok Michel Verschueren dinsdag onze aandacht. Opmerkelijk, maar meer uitleg lazen we niet.

  "Ik heb met de mensen van Club Brugge altijd een zeer goed contact gehad", zegt Verschueren vandaag aan Sporza. "Maar de Club-supporters, dat is iets anders. Als zij mijn hoofd zien, beginnen ze te brullen als leeuwen."

  "Feitelijk zouden ze mij nog drie kostuums moeten betalen, want ze hebben me drie keer van kop tot teen overgoten met bier. Daarom heb ik eens goed nagedacht en toen ik hoorde dat er in ons stadion een groot scherm zou komen, heb ik besloten tussen het volk te blijven."

  "Er zijn maar 700 plaatsen voor de Anderlecht-fans voorzien in Brugge en hier kunnen we met meer dan 20.000 fans de match volgen. Ik ga niets speciaals doen. Gewoon mijn plaats op de eretribune opzoeken en dan zien we wel."

  "Iedereen moet zwijgen, want Weiler kan zondag kampioen worden"

  Michel Verschueren was er als manager de twee vorige keren bij toen Anderlecht kampioen werd in het stadion van Club Brugge (1986 en 2010). "In het hol van de leeuw kampioen worden is speciaal. Vooral aan die titel in 1986 heb ik scherpe herinneringen", vertelt Michel Verschueren.

  "We kwamen terug van een 2-0-achterstand tot 2-2 en hielden stand dankzij het keeperswerk van Jacky Munaron. Zo gingen we met de titel lopen."

  "Sommige fans zullen het misschien niet graag horen, maar eigenlijk zou ik liever wachten tot thuis tegen Oostende om kampioen te worden. Als het tegen Club al lukt zullen we twee keer vieren zeker?"

  Verschueren let er op dat hij in de voorwaardelijke wijs spreekt, want een zege van Club Brugge zondag brengt de West-Vlamingen terug tot 1 punt van Anderlecht.

  "Ik doe nooit een pronostiek. Ik verwacht wel altijd dat de spelers hun uiterste best doen. De kritiek op Weiler vind ik overdreven."

  "Meneer Weiler was een nieuwe coach, die een nieuwe groep met veel jonge spelers kreeg. Match per match is hij er in geslaagd om de groep dichter bij elkaar te brengen en meer punten te pakken."

  "Hij heeft voorrang gegeven aan punten op champagnevoetbal. In het begin was er veel kritiek. Die is verminderd. Nu moet iedereen zwijgen, want Weiler staat met zijn ploeg vier punten los en zou het kunnen dat hij zondag al kampioen is. Anders heeft hij nog twee kansen."