• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Matig spel van Anderlecht? We willen eerst verdedigen, dan pas aanvallen"

  Hoe lang zien we Youri Tielemans nog in een Anderlecht-shirt?

  Enkele dagen voor de mogelijke titelmatch van Anderlecht op Club Brugge beantwoordde Youri Tielemans via Facebook op enkele vragen van de fans. Over zijn toekomst liet het goudhaantje niet het achterste van zijn tanden zien. "Eerst de titel pakken, dan neem ik een beslissing."

  "Druk is groot"

  "We leven zeer goed naar de match van zondag toe", vertelt Youri Tielemans. "Weiler heeft een paar pittige trainingen ingepland. Hij zorgt ervoor dat we fysiek en mentaal klaar zullen zijn voor de strijd."

  Toch is Tielemans niet blind voor de gebreken bij Anderlecht. Het niveau is soms zorgwekkend. "Maar wij moeten altijd winnen én goed spelen. De druk op onze schouders is groot."

  "We willen vooral eerst verdedigen en denken daarna pas aan aanvallen. Dat doen veel grote ploegen tegenwoordig. Kijk maar naar Juventus. Het voetbal is veranderd en we moeten met onze tijd meegaan."

  Over zijn persoonlijke toekomst wou Tielemans niet veel kwijt. "Ik kan daar geen duidelijk antwoord op geven. Het hangt af van verschillende factoren. Laat ons eerst de titel veroveren en daarna neem ik mijn beslissing die het beste is voor mijn toekomst."

  "Acheampong is de beste danser, Bruno is de grappigste"

  Youri Tielemans gaf de fans ook een inkijkje in de kleedkamer van Anderlecht.

  • Wie is de grappigste? "Ik kan met iedereen lachen, maar ik trek het vaakst op met Massimo Bruno. Hij was hier al toen ik debuteerde. Ik beschouw hem als een grote broer."
  • Wie is de beste danser? "Frankie Acheampong. Ritme stroomt door zijn bloed. Hij danst altijd en overal. Het is een toffe kerel om in de ploeg te hebben."
  • Wie is de grootste plager? "Zo zijn er veel. Maar het gaat er altijd leuk aan toe, het is nooit stout. We plagen ook meer op het veld dan in de kleedkamer."

  De Facebook Live met Youri Tielemans