• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Zelfs als we Anderlecht kloppen, zegt dat niets"

  Michel Preud'homme toonde zich opvallend bescheiden.

  Michel Preud'homme volgde vanavond de Champions League-wedstrijd tussen Atletico en Real Madrid in de studio's van Proximus 11+. De coach van Club Brugge had het uiteraard ook over de topper tegen Anderlecht, maar liet het achterste van zijn tong niet zien.

  "We hebben ons lot niet meer in eigen handen"

  "We focussen ons op de kwalificatie voor Europees voetbal", bleef Michel Preud'homme nederig. "We hebben drie keer op een rij gewonnen en hebben een stap gezet, maar we zijn nog niet zeker."

  "We hebben ons lot niet meer in eigen handen. We willen ons plaatsen voor Europa en als het kan ook voor de voorrondes van de Champions League."

  "Zelfs als we zondag Anderlecht kloppen..."

  Het lijkt wel alsof Preud'homme en Club de titel al hebben opgegeven. "We zijn de enige club die van bij het begin van het seizoen gezegd hebben dat we kampioen wilden worden", stelt de coach.

  "Na het moeilijke begin van de play-offs hebben we die verwachtingen naar beneden bijgesteld. Maar wij wilden onszelf opvolgen. Anderen praatten daar niet over, of misschien langs hun neus weg."

  "Maar zelfs als we zondag Anderlecht kloppen, dan zegt dat nog niets. Dan moeten we nog afwachten. We moeten hen eerst kloppen en dan zien we volgende week donderdag wel weer."

  "Op een bepaald moment moet je keuzes maken als het niet lukt"

  Michel Preud'homme hakte na de nederlaag tegen Anderlecht in de play-offs enkele knopen door. Enkele vaste waarden verloren hun basisplaats.

  "Als je lang bij een club bent, dan bouw je met sommige spelers iets op. Je weet wat ze kunnen en je hoopt dat ze het zullen doen", legt de voormalige doelman uit.

  "Maar op een gegeven moment moet je keuzes maken als het niet lukt. Je geeft meer krediet aan die spelers en je laat hen niet zomaar vallen, tenzij het echt minder gaat."

  "Simons zei: "In jouw plaats zou ik hetzelfde gedaan hebben""

  Een van de spelers die zijn plaats kwijtspeelde, was Timmy Simons. De aanvoerder begon vorige vrijdag tegen Charleroi op de bank.

  "Toen hij vorig seizoen bijtekende, hadden we Pina al gekocht en Claudemir en Vormer waren er ook nog. Maar Timmy was bijna het hele seizoen de betere speler. Het was logisch dat hij zijn plaats had", legt Michel Preud'homme uit.

  "Maar we wisten ook dat dit op een dag kon gebeuren. Timmy was daar op voorbereid. Toen ik zei dat hij niet zou starten, reageerde hij: "Coach, in jouw plaats zou ik net hetzelfde gedaan hebben." Dat zegt alles. En we moeten zijn verdiensten niet uitwissen."

  "Anderlecht kun je moeilijk ontwrichten"

  Nog een laatste vooruitblik op de kraker tegen Anderlecht van zondag? "Als we willen winnen tegen Anderlecht, moet de hele ploeg op zijn beste niveau zijn. Want Anderlecht kun je moeilijk ontwrichten", weet Michel Preud'homme.

  "Ze kunnen het zich nog meer veroorloven om te speculeren en je moet opletten voor hun tegenaanvallen. Dat zag je zondag ook tegen Zulte Waregem en dat was een thuismatch."

  Met de steun van de 12e man heeft Club een streepje voor. "Maar je kan daardoor ook in de fout gaan: onevenwicht in de ploeg of risico's. We zullen proberen de punten te pakken die nodig zijn voor Europees voetbal en daarna zien we wel", besluit de coach van Club Brugge.

  Michel Preud'homme - met opvallende baard - te gast bij Proximus 11+: