• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen krijgt zijn licentie: "Tevreden met correcte beslissing"

  Moeskroen kreeg vandaag goed nieuws.

  Witte rook voor Moeskroen: het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft Moeskroen een licentie gegeven voor de Jupiler Pro League. Dat betekent ook dat Westerlo nu zeker naar 1B degradeert.

  Het dossier van Moeskroen bezorgt de Licentiecommissie al enkele jaren kopzorgen. Ook voor komend seizoen kreeg Moeskroen geen licentie voor eerste klasse, tot twee keer toe zelfs.

  Moeskroen zou volgens de commissie gefinancierd worden door spelersmakelaars, wat verboden is. De nummer 15 uit de reguliere competitie trok daarop naar het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

  De club gaf daar vorige vrijdag meer uitleg over haar banden met het Maltese bedrijf Latime en die uitleg was bevredigend voor het BAS, want Moeskroen meldt vandaag dat het zijn licentie op zak heeft.

  "We hadden altijd het volledige vertrouwen in ons dossier", reageert Moeskroen. "We zijn zeer tevreden met deze correcte beslissing en zijn gelukkig dat we ons avontuur op het hoogste niveau kunnen voortzetten. We kunnen nu in alle rust de voorbereiding op het volgende seizoen voltooien."

  Beslissing van BAS heeft definitef karakter: Westerlo en Lommel United degraderen

  Dat Moeskroen zijn licentie gekregen heeft, is slecht nieuws voor Westerlo en Lommel United.

  Voor de groene tafel probeerden de twee clubs hun degradatie (respectievelijk naar 1B en de amateurreeksen) aan te vechten, maar dat heeft dus niets opgeleverd. De beslissing van het BAS heeft een definitief karakter.